Естонія передасть Україні 274 археологічні артефакти - МКІП

Естонія передасть Україні 274 археологічні артефакти - МКІП

Укрінформ
Тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв разом з послом України в Естонії Максимом Кононенком та послом з особливих доручень МЗС Ігорем Осташем обговорили передачу 274 археологічних артефактів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МКІП.

Під час зустрічі Карандєєв подякував представникам дипломатичної служби за максимально швидку передачу артефактів Україні.

“Завдяки спільній роботі й потужній співпраці естонської та української сторін ми відзначаємо ще одну перемогу на культурному фронті. Незабаром експонати будуть передані в Україну. Вони вдало доповнять нашу національну спадщину та демонструватимуть історичну справедливість”, - зазначив він.

У МКІП нагадали, що у 2019 році поліція та прикордонна служба Естонії успішно завадили незаконному ввезенню на територію країни ряду археологічних артефактів. Серед них - 274 предмети, які належать до культур ранньої залізної та залізної доби від V–IV століть до нашої ери до VII–X століть нашої ери і є частиною культурної спадщини України. 

Зазначені артефакти готуються до передачі з Естонії до України.

Естонською стороною здійснюється підготовка до урочистої презентації цих предметів в Естонському історичному музеї, що відбудеться 23 січня.

Читайте також: СБУ передала тернопільським музеям конфісковані артефакти скіфського періоду

Після експонування в Естонії археологічні артефакти повернуться до України. 

Як повідомляв Укрінформ. у грудні 2023 року у Києві за участю представників Нідерландів презентували окремі артефакти з колекції "скіфського золота"

Фото в тексті: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-