У Києві презентували виставку, яка започаткує майбутній музей авангарду

У Києві презентували виставку, яка започаткує майбутній музей авангарду

Фото
Укрінформ
У Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва відбулася презентація виставки «Український авангард. Еволюція. Поповнення колекції», що складається з близько 30 робіт відомих українських митців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

У пресконференції, присвяченій початку співпраці між Музеєм історії міста Києва та ГО «Музей Авангарду», взяла участь заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

За словами Старостенко, імперська Росія нахабно привласнила собі ім’я осередку авангарду, українських культурних діячів та їхню творчу спадщину. «Але варто подивитись на творчі біографії найяскравіших представників авангарду, аби зрозуміти, що це Україна зробила феноменальний внесок у світову культуру. І наше завдання – завершити деколонізацію українського авангарду», - зауважила вона.

«Київ повертає славу світового осередку авангарду. Ми були ним сто років тому, але Росія вкрала в нас право називатися центром світового авангарду. Впевнена, що всім у світі відомі імена Казимира Малевича, Олександри Екстер, Олександра Архипенка, але мало хто знає, що їхня творчість пов’язана з Україною та Києвом. І сьогодні ми маємо відновити історичну справедливість», - наголосила Старостенко.

Крім того, вона висловила вдячність українським колекціонерам, художникам, котрі передають свої роботи українського авангарду для створення нової колекції в Музеї історії міста Києва.

Читайте також: На Рівненщині музею передали факсимільне видання рукописної книги XVI століття

Заступниця голови КМДА додала, що роботи, представлені на виставці, стануть основою колекції для майбутнього музею авангарду в столиці.

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї історії міста Києва відбулася презентація міжмузейного проєкту «Українська зима: від Романа до Йордана».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-