Карандєєв: Виділення коштів на сферу культури є проєктом міжнародної співпраці

Карандєєв: Виділення коштів на сферу культури є проєктом міжнародної співпраці

Укрінформ
Культурні інституції мають шукати партнерів та союзників за кордоном, доносити важливість української спадщини задля залучення коштів та налагодження партнерства для збереження та відновлення.

Про це під час онлайн-звернення на форумі "Культурний Фронт. Мистецтво перемоги" у Львові сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємося на допомогу наших міжнародних партнерів. Зрозуміло, що частина коштів виділяється за рахунок державного бюджету, але хочу нагадати, що наш бюджет теж формується за рахунок зовнішньої допомоги та запозичень, які нам надають міжнародні організації, уряди іноземних країн-партнерів. Тому виділення коштів на потреби нашої культурної сфери є проєктом нашої міжнародної співпраці. Важливо доносити до наших донорів та партнерських організацій проблеми, актуалізувати їх і, звичайно, вмотивовувати наших союзників, щоб ми отримували допомогу на нашу культуру. Адже, українська культура однозначно є важливою частиною світової, і ми не можемо допустити її руйнації», - зазначив Карандєєв.

За його словами, зараз в Україні є нагальна потреба в підготовці реставраційних кадрів у культурній сфері.

Читайте також: МКІП ініціюватиме формування реанімаційного пакета допомоги для пам’яток України

«Так само, як відбувалося знищення культурних пам’яток в Афганістані, Сирії, на Балканах – українці ніколи не залишалися байдужими. Наші реставратори виїжджали і допомагали у відновленні й збереженні. Сьогодні такої допомоги потребуємо ми», - наголосив очільник МКІП.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові 8-9 грудня проходить Форум «Мистецтво перемоги», присвячений збереженню культурної спадщини України в умовах війни. Подія зібрала кілька десятків учасників з України, США, Польщі, Італії, Мальти офлайн та понад 600 онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-