МКІП ініціюватиме формування реанімаційного пакета допомоги для пам’яток України

МКІП ініціюватиме формування реанімаційного пакета допомоги для пам’яток України

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики ініціюватиме формування реанімаційного пакета допомоги для пам’яток України, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба МКІП за підсумками роботи форуму «Реставрація та відновлення культурної спадщини України після Великої Війни».

«Станом на сьогодні постраждало 863 пам’ятки, 119 із них — національного значення, 674 — місцевого. Наше завдання сьогодні — зберегти спадщину у належному стані, аби мати змогу донести до людей необхідну культурно-освітню послугу. Тож МКІП ініціюватиме формування реанімаційного пакета допомоги для пам’яток України», — цитує пресслужба т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва.

Він окреслив виклики в галузі реставрації культурної спадщини, основним із яких є нестача державного фінансування. Саме тому до відновлення пошкоджених об’єктів часто залучаються кошти іноземних партнерів.

Читайте також: Карандєєв назвав найгострішу проблему у реставраційній сфері

Як зазначається, організаторами форуму виступили МКІП, Всеукраїнська асоціація охорони культурної спадщини, спільно з Міжнародною радою з охорони пам’яток та історичних місць ICOMOS (Париж, Франція). Форум відбувся під патронатом ICCROM Міжнародного центру вивчення питань збереження та відновлення культурних цінностей зі штаб-квартирою у Римі.

Як повідомлялося, в Україні через російську агресію пошкоджені чи зруйновані 1750 об’єктів культурної інфраструктури.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-