Карандєєв назвав найгострішу проблему у реставраційній сфері

Карандєєв назвав найгострішу проблему у реставраційній сфері

Укрінформ
Кадрова проблема нині постає найбільш гостро в сфері реставрації культурних пам'яток.

Про це сказав т. в.о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв під час форуму "Реставрація та відновлення культурної спадщини України після Великої Війни", передає кореспондент Укрінформу.

"Проблема людей, кадрова проблема, постає можливо найбільш гостро в нашій реставраційній сфері. Бо процедури можна уточнити, зокрема, був виданий урядовий акт, який спростив певні процедури щодо затвердження проєктної документації на період воєнних дій. Але от коли людей немає, то тут і не знаєш, що робити", - сказав Карандєєв.

Він зазначив, що окрім звичних проблем, пов'язаних з недосконалістю законодавства, процедур, є також проблема дефіциту професіоналів у реставраційній сфері.

"Проводячи низку зустрічей, щотижня як мінімум одна така зустріч у мене відбувається з колегами різного роду європейських організацій, міжнародних фондів, які дотичні до питань збереження культурної спадщини.... Ми постійно під час зустрічей наголошуємо на необхідності і зверненні уваги навіть не на сьогодення, а вже на наше майбутнє", - сказав т. в.о. міністра культури та інформаційної політики.

За його совами, потрібно звернути велику увагу на підготовку кваліфікованих кадрів для відновлення культурної спадщини України після війни.

Крім того, Карандєєв зауважив, що окрім підготовки реставраційних кадрів дуже важливою є проблема методик за якими наші реставратори працюють.

"У нас є домовленості щодо підготовки наших спеціалістів через систему майстер-класів, так і через направлення наших молодих фахівців на стажування за кордон до італійських навчальних закладів, де тема реставрації є однією з найбільш розвинених", - додав він.

Читайте також: МКІП переглядає статус ще 14 нерухомих пам'яток національного значення - Карандєєв

Як повідомлялося, в Україні через російську агресію пошкоджені чи зруйновані 1750 об’єктів культурної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-