В Україні через російську агресію пошкоджені 1750 об’єктів культурної інфраструктури

В Україні через російську агресію пошкоджені 1750 об’єктів культурної інфраструктури

Укрінформ
В Україні через російську агресію пошкоджені чи зруйновані 1750 об’єктів культурної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала у Донецькій, Харківській, Херсонській, Київській, Миколаївській, Луганській, Запорізькій областях та Києві.

Найчисельнішою групою об’єктів культурної інфраструктури, які зазнали пошкоджень чи руйнувань, є клубні заклади (49% від загальної кількості закладів культурної інфраструктури, які зазнали збитків).

Загалом постраждали: клуби — 864, бібліотеки – 613, заклади мистецької освіти – 136, музеї та галереї – 106, театри, кінотеатри та філармонії – 31.

Пошкоджень і руйнувань зазнали об’єкти культурної інфраструктури у 266 територіальних громадах (18,1% від загальної кількості територіальних громад України), зокрема: у Донецькій (83%), Сумській (53%), Харківській (52%), Чернігівській (46%), Херсонській (43%), Луганській (42%), Миколаївській (42%), Запорізькій (36%), Київській (26%), Дніпропетровській (19%), Хмельницькій (15%), Житомирській (12%), Одеській (8%), Черкаській (5%), Львівській (4%), Вінницькій (3%), Закарпатській (2%), Полтавській (2%) областях та Києві.

Читайте також: МКІП продовжив прийом заявок на понад ₴10 мільйонів для відновлення мистецьких установ

У МКІП зазначили, що на кінець листопада 2023 року майже вся територія Луганської та значні частини територій Херсонської, Запорізької та Донецької областей залишаються тимчасово захопленими росіянами. Це унеможливлює обрахунок точної кількості об’єктів культурної інфраструктури, що постраждали. 

Як повідомляв Укрінформ, в Одеському художньому музеї внаслідок російської повітряної атаки пошкоджено сім експозицій з творами сучасних художників.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-