Рада проголосувала за зміни до закону про музеї та музейну справу

Рада проголосувала за зміни до закону про музеї та музейну справу

Укрінформ
Верховна Рада проголосувала за внесення змін до Закону України “Про музеї та музейну справу” щодо порядку подальшого використання музейних зібрань у разі реорганізації музеїв.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомляє у Телеграмі.

“247 голосів “за” в першому читанні! Дякую, депутатам за підтримку нашого проєкту Закону України “Про внесення зміни до статті 10 Закону України “Про музеї та музейну справу” щодо порядку подальшого використання музейних зібрань у разі реорганізації музеїв» No 9129 від 20.03.2023”, - написав він.

Ткаченко заявив, що ухвалення цього законопроєкту забезпечить збереження музейного фонду України, прозорість здійснення реорганізації та посилить значення музеїв, як інструменту збереження культурної спадщини й формування сучасної культури.

“А саме недопущення прихованої ліквідації музеїв через механізм їх реорганізації (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) музеїв, що засновані на державній і комунальній формах власності. Процес вдосконалення законодавства у сфері культури триває”, - додав очільник МКІП.

Читайте також: Ткаченко обговорив із музейниками розвиток сфери у воєнний час

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці травня Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді проєкт закону “Про внесення зміни до статті 10 Закону України “Про музеї та музейну справу” щодо порядку подальшого використання музейних зібрань у разі реорганізації музеїв”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-