В Укроборонпромі розповіли про створення спільного підприємства з  Rheinmetall

В Укроборонпромі розповіли про створення спільного підприємства з Rheinmetall

Укрінформ
ДК «Укроборонпром» уклав стратегічну угоду з німецьким концерном Rheinmetall. Наразі триває юридична процедура створення спільного підприємства, на базі якого відбуватиметься розробка перспективних зразків озброєння й військової техніки.

Про це повідомила речниця державного концерну Наталія Сад під час брифінгу «Виробництво озброєння та техніки для потреб Сил безпеки та оборони України» в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Укроборонпром уклав стратегічну угоду з одним зі світових лідерів оборонної галузі – концерном Rheinmetall. На початковому етапі мова йде про відновлення тієї техніки, яку Україна отримує в рамках технічної допомоги від наших партнерів. Її теж потрібно ремонтувати і повертати до боєздатного стану. Далі – йтиметься про спільне виробництво нових для Сил безпеки та оборони України зразків озброєння та військової техніки», - зазначила вона.

Сад наголосила, що виробництво продукції передбачається на базі спільного підприємства за участі українських і німецьких фахівців. Наразі триває юридична процедура його створення.

«На цьому Укроборонпромі не зупинятиметься. Ведеться низка переговорів, в межах яких відбудеться поява нових підприємств. Це свідчить про те, що Україна нарощує свій обороноздатний потенціал», - резюмувала речниця державного концерну.

Читайте також: Укроборонпром працює над освоєнням «натівського» 155-мм снаряда

Як повідомлялось, у травні ДК «Укроборонпром» і німецький концерн Rheinmetall уклали угоду про стратегічне партнерство. Мета – зміцнення оборонної промисловості України та її національної безпеки шляхом створення спільного підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-