Укроборонпром та німецька Rheinmetall оголосили про створення спільного підприємства

Укроборонпром та німецька Rheinmetall оголосили про створення спільного підприємства

Укрінформ
Державний концерн «Укроборонпром» і німецька компанія Rheinmetall уклали угоду про стратегічне партнерство шляхом створення спільного підприємства.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба концерну, передає Укрінформ.

«Державний концерн «Укроборонпром» і один зі світових лідерів оборонної галузі – німецька компанія Rheinmetall – уклали угоду про стратегічне партнерство. Мета – зміцнення оборонної промисловості України та її національної безпеки шляхом створення спільного підприємства», - йдеться в повідомленні.

Згідно з угодою, основою та першим кроком для співпраці є технічне обслуговування і ремонт броньованої техніки, переданої Україні. Надалі партнери мають намір спільно виробляти продукцію Rheinmetall в Україні, а також спільно розробляти перспективні зразки озброєння та військової техніки на базі новоствореного спільного підприємства за участі українських та німецьких фахівців.

Читайте також: Укроборонпром перетворять з концерну на акціонерне товариство - уряд оприлюднив постанову

Наголошується, що початок роботи спільного підприємства заплановано на середину липня 2023 року.

Як повідомлялося, німецька збройна компанія Rheinmetall планує у майбутньому мати можливість виробляти танки, зенітні системи та боєприпаси в Україні. Як конкретний приклад у компанії наводять оголошений уже кілька місяців тому план виробництва в Україні основних бойових танків типу Panther.

На початку квітня стало відомо, що Rheinmetall будує в Румунії центр обслуговування західної військової техніки, яку використовують Збройні сили України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-