Укроборонпром працює над освоєнням «натівського» 155-мм снаряда

Укроборонпром працює над освоєнням «натівського» 155-мм снаряда

Укрінформ
Державний концерн «Укроборонпром» працює над освоєнням артилерійського 155-мм снаряда, який є стандартом Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Про це повідомила речниця державного концерну Наталія Сад під час брифінгу «Виробництво озброєння та техніки для потреб Сил безпеки та оборони України» в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ми опанували виробництво 82-мм мінометних мін, артилерійських 122-мм і 152-мм снарядів, а також танкових снарядів 125-мм. На сьогодні триває освоєння «натівського» калібру – 155-мм. Ми працюємо над тим, аби навчитись робити цей боєприпас, адже не секрет, що армія насичується артилерійськими системами саме цього калібру. Тому для нас є перспективою освоїти його виробництво», - зазначила речниця концерну.

Читайте також: Укроборонпром і чеська компанія спільно ремонтуватимуть танки Т-64

Наталія Сад додала, що на сьогодні підприємства концерну спільно з партнерами змогли вийти на позначку декілька десятків тисяч снарядів за місяць різних калібрів. І з кожним місяцем спроможності Укроборонпрому з виробництва зростають.

Як повідомлялося, Укроборонпром і німецька компанія Rheinmetall уклали угоду про стратегічне партнерство. Мета – зміцнення оборонної промисловості України та її національної безпеки шляхом створення спільного підприємства.

Перше фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-