Укроборонпром і чеська компанія спільно ремонтуватимуть танки Т-64

Укроборонпром і чеська компанія спільно ремонтуватимуть танки Т-64

Укрінформ
Державний концерн «Укроборонпром» і чеська державна оборонна компанія VOP CZ уклали контракт щодо спільного ремонту танків Т-64 для Сил безпеки та оборони України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ДК.

«Чехія підтримує і підтримуватиме Україну в її боротьбі з російським агресором. Ми надаємо потрібну військову техніку, навчаємо українських солдатів і тепер допомагаємо з ремонтом української техніки. Ми пропонуємо свої знання та навички для навчання та ремонту, а також отримуємо неоціненний бойовий досвід від українців», - зазначила міністерка оборони Чеської Республіки Яна Чорнохова.

Читайте також: Укроборонпром та німецька Rheinmetall оголосили про створення спільного підприємства

Зазначається, що модернізація техніки відбуватиметься на потужностях одного з чеських підприємств у місті Новий Їчин та проходитиме під технічним контролем і за безпосередньої участі фахівців Укроборонпрому. Працівники VOP CZ вже відвідали підприємства для налагодження співпраці.

Як повідомлялось, 9 листопада 2022 року Державний концерн «Укроборонпром» та Міжурядова агенція оборонної співпраці (AMOS) при Міністерстві оборони Чеської Республіки підписали угоду про створення спільного оборонного кластера.

Читайте також: Міноборони замовить для ЗСУ українські танки «Оплот»

Кооперація передбачає виробництво військової техніки, збільшення обсягів виробництва боєприпасів різних калібрів (як на наявних потужностях, так і на новостворених у безпечних місцях), розбудову сервісних хабів, а також співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-