Міноборони замовить для ЗСУ українські танки «Оплот»

Міноборони замовить для ЗСУ українські танки «Оплот»

Фото
Укрінформ
Міністерство оборони України замовить у «Укроборонпрому» для українського війська танки «Оплот».

Про це повідомив під час візиту до Харківської області міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ із посиланням на МОУ.

«Я переконаний, що в танковій коаліції у перших рядах повинен бути саме український танк, як-от БМ «Оплот». На фронті обов’язково має бути броньований кулак, адже найголовніша цінність – це збереження життя наших захисників і захисниць. Щоб вони могли захищати нас, щоб вони не втрачали своє здоров’я, їм потрібна броньована техніка. Я люблю кухню і музику різних народів світу, але в промисловості я залишаюся промисловим українопротекціоністом. Саме тому ухвалено рішення, що МОУ замовить у «Укроборонпрому» для українського війська «Оплоти»», — сказав міністр.

Як повідомили у пресслужбі, він провів тестування танку «Оплот».

У рамках візиту міністр нагородив відзнаками співробітників одразу кількох підприємств «Укроборонпрому» за внесок в обороноздатність України. За його словами, «Укроборонпром» є надійним партнером на шляху до перемоги.

«Перші місяці повномасштабного вторгнення Україна вистояла завдяки героїзму Сил безпеки та оборони, а також безперервній роботі підприємств «Укроборонпрому». Адже перші зразки важкого західного озброєння Україна почала отримувати лише наприкінці минулорічної весни. Наше завдання – це спільно з країнами-партнерами забезпечити постійне збільшення обсягів виробництва та ремонту усіх видів озброєння та військової техніки – і кожного дня ми, державний оборонно-промисловий комплекс, спільно з Міноборони робимо все можливе для наближенням нашої Перемоги», – зазначив генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв.

Також відбулася робоча зустріч міністра із головою Харківської ОВА Олегом Синєгубовим, який наголосив, що для регіону дуже важлива підтримка Міноборони, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості та «Укроборонпрому».

Читайте також: Штати передадуть танки Abrams Україні на початку осені – Остін

«Захисники, які зараз перебувають на лінії оборони Харківщини, щодня впевнено тримають свої позиції і завдають удари ворогу у відповідь. Ми допомагаємо нашим військовим і гуманітарно, і необхідним обладнанням. Робимо все, щоб наблизити Перемогу», – зазначив Синєгубов.

БМ «Оплот» — сучасний український основний бойовий танк, розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування.

Фото: www.mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-