Штати передадуть танки Abrams Україні на початку осені – Остін

Штати передадуть танки Abrams Україні на початку осені – Остін

Укрінформ
Міністр оборони США висловив очікування, що американські танки Abrams будуть передані в користування Збройних сил України на початку цієї осені.

Про це він заявив у четвер під час слухань у Сенаті США щодо оборонного бюджету на наступний фінансовий рік, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми робимо все можливе, щоби прискорити поставку цих танків, початок осені – такий прогноз», - зауважив глава Міноборони США у відповідь на запитання сенаторки Сюзан Коллінз.

Читайте також: Пентагон до кінця року планує передати ЗСУ бойові танки Abrams

Водночас, він повідомив, що кілька танків вже є доступними для українських військових, щоби вони могли почати тренування на цих бойових системах. І коли тренування будуть завершені, всі танки будуть доступними для бойового застосування.

Крім того, за його словами, США розгортають інфраструктуру, щоби можна було підтримувати й обслуговувати бойові машини. У цьому зв’язку він вказав на особливості американських танків, які мають турбінний двигун та оснащені сучасними складними системами.

«Але ми намагаємося діяти якнайшвидше, щоби передати ці спроможності українцям»,- зауважив глава Міністерства оборони США.

Читайте також: Британія передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow – CNN

Як повідомляв Укрінформ, у квітні Пентагон заявив, що планує до кінця року передати Україні американські танки M1 Abrams.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-