Костін розповів послу Китаю про слідство щодо підриву Каховської ГЕС

Костін розповів послу Китаю про слідство щодо підриву Каховської ГЕС

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін поінформував посла Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжуна про слідство у справі щодо підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

"Україна розпочала провадження щодо цього злочину, кваліфікувавши його як порушення законів і звичаїв війни та екоцид. Адже він спричинив тяжку довготривалу шкоду людям та довкіллю", – зазначив генпрокурор.

Він наголосив, що наслідки підриву Каховської ГЕС є катастрофічними. Постраждали понад 40 тис. людей. Зруйновано будинки та інфраструктуру, землі стали непридатними для сільського господарства, порушено водопостачання у низці регіонів – як підконтрольних Україні, так і на територіях, тимчасово окупованих Росією.

“Це кричуще порушення прав людини та міжнародного права вимагає скоординованої реакції міжнародної спільноти. Усі винні мають понести відповідальність”, – заявив Костін.

Читайте також: Китай відреагував на підрив Каховської ГЕС

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення.

В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-