Українські музейники для обміну досвідом відвідають французькі інституції

Українські музейники для обміну досвідом відвідають французькі інституції

Укрінформ
У червні 15 українських музейників відвідають французькі інституції музейної сфери для обміну досвідом і встановлення партнерства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграмі Міністерство культури та інформаційної політики. 

Програма здійснюється в рамках домовленостей між Міністерством культури та інформаційної політики України та Міністерством культури Франції за підтримки і сприяння Французького інституту в Україні та Українського інституту.

Як зазначила заступниця очільника МКІП Галина Григоренко, “у повоєнний час музеї стикнуться з проблемами реставрації творів, які були в евакуації чи спаковані в сховищах, з питаннями реекспозиції та побудовою нової системи взаємодії з аудиторіями, оскільки портрет відвідувача суттєво зміниться. Тут йдеться про безбар’єрність та інклюзивність, проактивну комунікацію та інтерактивні програми для різного віку”.

Читайте також: Дипломати 18 країн відвідали музей Ханенків у Києві

Також цього року в рамках співпраці три українські реставраторки і три музикантки (клавесин) відвідають французькі інституції за програмами стажування та наукової роботи.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові 18-19 травня проходить конференція “Злочин проти культурної спадщини – у воєнний та позавоєнний час”, організована Консультативною місією Європейською Союзу (КСЄС).

Захід зібрав експертів високого міжнародного рівня, які обговорюють відшкодування збитків, завданих РФ культурним цінностям України, та розслідування таких злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-