Відома канадійська диригентка візьме участь у концерті-реквіємі Львівської опери

Відома канадійська диригентка візьме участь у концерті-реквіємі Львівської опери

Відео
Укрінформ
Львівська національна опера до річниці повномасштабної війни виконає концерт-реквієм «Пам’яті нескорених» під батутою відомої канадійської диригентки Кері-Лінн Вілсон, яка заснувала оркестр з українських біженців Ukrainian Freedom Orchestra, щоб підтримати Україну.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Львівської національної опери, передає Укрінформ.

«22-го лютого фінальним пунктом світового турне українських музикантів стане Львівська національна опера. Солісти, хор та оркестр театру під батутою Кері-Лінн Вілсон вшанують пам'ять загиблих воїнів ЗСУ і невинно убієнних жертв російського терору на концерті-реквіємі «Памʼяті нескорених», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що світові гастролі Ukrainian Freedom Orchestra, що відбулися у співпраці The Metropolitan Opera та Teatr Wielki - Opera Narodowa відбулися на найкращих сценах Європи та Америки. Твори славетних українських композиторів почули у Франції, Німеччині, Шотландії, Великій Британії, Нідерландах та США.

Заснувала оркестр з найкращих музикантів країни всесвітньо відома канадійка українського походження Кері-Лінн Вілсон.

У відеозверненні до українських глядачів диригент звернулася українською: «Ми ніколи не відмовимося у боротьбі за Україну та її культурну спадщину! Слава Україні».

Читайте також: «Кармен», «Жізель» і «Тоска» - Нацопера запрошує на вистави у лютому

Як повідомлялося, Ukrainian Freedom Orchestra створили близько 80 музикантів – переважно біженців та біженок, яким довелося залишити Україну після широкомасштабного вторгнення росії. Серед учасників колективу – провідні музиканти з Київської національної опери, Національного симфонічного оркестру України, Львівського філармонічного оркестру, Львівської національної опери, Харківської опери та інших українських колективів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-