У росії дівчині загрожує в’язниця за публікацію в соцмережі з критикою війни в Україні

У росії дівчині загрожує в’язниця за публікацію в соцмережі з критикою війни в Україні

Укрінформ
В Архангельській області рф суд помістив під домашній арешт із носінням електронного браслета 19-річну дівчину, звинувачену в публікаціях у соціальних мережах, які «дискредитують російську армію і виправдовують тероризм».

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Йдеться про Олесю Кривцову, студентку Північного (Арктичного) федерального університету в Архангельську, яку російські чиновники внесли до иску терористів і екстремістів нарівні з ІДІЛ, Аль-Каїдою і Талібаном за публікацію в жовтні минулого року в Instagram про вибух на Кримському мостусп і з критикою росії за вторгнення в Україну.

Це не перше затримання Кривцової за звинуваченням у «дискредитації армії рф» – у травні минулого року її притягнули до адміністративної відповідальності за «дискредитацію російської армії шляхом розповсюдження антивоєнних плакатів». Через це ситуація, за словами її адвоката, є набагато серйознішою, оскільки тепер це повторне вчинення злочину за тією ж статтею, що передбачає кримінальну справу й реальний термін ув’язнення.

Доки триває «слідство», дівчина перебуватиме під домашнім арештом у батьків у Сєвєродвінську Архангельської області. Їй заборонено користуватися Інтернетом та іншими засобами зв’язку.

Читайте також: У Пермі студента, який вчинив масове вбивство в університеті засудили до довічного ув’язнення

Як розповіла мати обвинуваченої, 26 грудня поліція увірвалася в квартиру, де проживала її донька з чоловіком, змусивши молодих людей лягти обличчям до підлоги та погрожуючи кувалдою, яку поліцейські назвали «привітом» від групи «вагнера». Дівчина дуже злякалася, бо раніше бачила відео, на якому вагнерівці вбивають в’язня кувалдою.

«Держава проводить дивну політику: засуджені йдуть на війну, а діти – у в’язниці», – додала мати.

Як повідомлялося, за даними незалежного російського правозахисного медіа-проєкту ОВД-Інфо, у 2022 році в росії було порушено щонайменше 61 справу за звинуваченнями у виправданні тероризму в Інтернеті, 26 з яких закінчилися тюремними вироками.

Фото з сайту CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-