У Пермі студента, який вчинив масове вбивство в університеті засудили до довічного ув’язнення

У Пермі студента, який вчинив масове вбивство в університеті засудили до довічного ув’язнення

Укрінформ
У росії Пермський крайовий суд призначив довічний термін ув'язнення колишньому студенту Пермського держуніверситету Тимуру Бекмансурову за збройний напад і вбивство студентів та відвідувачів вишу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Інтерфакс.

"Бекмансуров засуджується до довічного позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії особливого режиму", - зачитав вирок суддя Сергій Коробейніков.

Перші три роки ув'язнення Бекмансуров відбуватиме у в'язниці, згодом його доправлять до колонії особливого режиму, уточнив суддя. Суд визнав його підсудного винним у «вбивстві», «замаху на вбивство», «навмисному знищенні чи пошкодженні майна» згідно з КК рф. Також суд задовольнив цивільні позови потерпілих на загальну суму 25,2 млн рублів.

При призначенні покарання суд врахував обставини, які пом'якшують вирок: активне сприяння розслідуванню злочинів, визнання провини, хронічні захворювання та інвалідність. Серед обтяжливих обставин суд назвав використання зброї та боєприпасів.

Читайте також: росіяни розганяють фейк, що до розстрілу дітей в школі Іжевська начебто причетна Україна

Зал суду був заповнений журналістами, суд зачитував вирок із 11-ї до 18 години. Одному зі слухачів під час оголошення вироку стало зле, тому він залишив зал суду. Довічний термін вимагала також прокуратура.

Як повідомлялося, вранці 20 вересня 2021 року сталася стрілянина в одному з корпусів ПДНДУ. Це спричинило загибель 6 людей, 47 - постраждали. Пострілами було пошкоджено автомобілі та майно ВНЗ. Під час затримання підсудний вистрілив у бік поліцейського, який намагався зупинити його. На той момент Бекмансуров був студентом юридичного факультету.

Під час судового слідства підсудний визнав провину, проте мотиви свого вчинку він не озвучував, від надання свідчень відмовився. На обліку у нарколога він не перебуває і на диспансерному нагляді у психіатра не був. Є інвалідом третьої групи, за медичними показаннями юнакові ампутували частину ноги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-