Болгарія відправить в Україну комісію для оцінки руйнувань культурної спадщини

Болгарія відправить в Україну комісію для оцінки руйнувань культурної спадщини

Укрінформ
Україна та Болгарія посилюють культурне співробітництво. Зокрема, Болгарія направить до України комісію для оцінки руйнувань та захисту культурної спадщини.

Про це йшлося під час онлайн-зустрічі міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка з міністром культури Болгарії Велиславом Мінековим, передає Укрінформ.

Сторони домовились про направлення в Україну спеціальної комісії з Болгарії щодо оцінки руйнувань та захисту культурної спадщини, в складі якої, окрім спеціалістів з великим досвідом, буде і сам міністр культури.

«Ні обстріли, ні тривоги не зупиняють наш постійний діалог з партнерами. Болгарія допомагає нам в збереженні культурної спадщини, надала нам пакувальні матеріали для транспортування предметів мистецтва. Сьогодні ми обговорили й те, як можна запобігти міжнародному трафіку вкрадених росіянами в Україні предметів мистецтва. Дякую колегам з Болгарії за постійну допомогу та готовність приїхати до нас», – розповів Ткаченко.

Читайте також: Книга про культурну спадщину України - у списку кращих за версією The New York Times

Український міністр також наголосив, що сфера культури потребує генераторів, особливо у зимовий період. Допомоги потребують й митці, які попри все працюють в Україні. Йшлося також про необхідність промоції української культури в Болгарії та встановлення тісних зв'язків між культурними інституціями двох країн.

Як повідомлялося раніше, понад тисяча об'єктів культурної сфери в Україні були зруйновані під час розв'язаної росією війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-