Проєкт резолюції про знищення культурної спадщини планують подати до ПАРЄ - депутатка

Проєкт резолюції про знищення культурної спадщини планують подати до ПАРЄ - депутатка

Укрінформ
На розгляд Парламентської асамблеї Ради Європи планують подати проєкт резолюції про знищення культурної ідентичності під час збройних конфліктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Наразі вона перебуває у складі постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ. Осіння сесія асамблеї проходить у Страсбурзі (Франція) з 10 по 14 жовтня.

За словами Кравчук, росія пошкодила 540 об'єктів культурної спадщини України.

«На пресконференції в Парламентській асамблеї Ради Європи закликала партнерів підтримати відновлення української культурної спадщини і грантові програми для українських митців. 540 - це загальна кількість пошкоджених російськими ударами об'єктів культурної спадщини, культурних інституцій та релігійних споруд в Україні за час повномасштабної війни з 24 лютого. Це свідомий вибір росії - протиставити себе усьому, що має значення для людства. Тероризм as it is. Тому з грудня працюватиму над новою резолюцією ПАРЄ - про знищення культурної ідентичності під час збройних конфліктів», - сказала депутатка.

Читайте також: Ракетами по культурі: столичні музеї й інститути оговтуються від ворожої атаки

Як повідомлялося, Асоціація родин захисників “Азовсталі” обговорила з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Коксом варіанти повернення захисників Маріуполя з російського полону додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-