Маріупольський театр Concepcion покаже першу воєнну виставу у театрі на Подолі

Маріупольський театр Concepcion покаже першу воєнну виставу у театрі на Подолі

Фото
Укрінформ
Київський академічний драматичний театр на Подолі запросив артистів маріупольського театру авторської п'єси Concepcion показати свою першу воєнну виставу на сучасній мультимедійній сцені.

Про це Укрінформу повідомили в театрі на Подолі.

«Зараз театр готовий об'єднувати. Ми віримо, що мистецтво може зцілити навіть понівечену душу. Знаємо, що обов’язково повернемося в рідний український Маріуполь. Ми маємо щодня пам’ятати, чого нам варті хвилини тиші. Переживати історії, відчувати чужий біль, щоб знайти гармонію в собі та сили для боротьби», - розповіли у театрі на Подолі.

Маріупольський театр Concepcion покаже свою першу воєнну виставу на сцені Театру на Подолі / Фото: Театр Concepcion

Вистава «Обличчя кольору війни» відбудеться в Києві 28 липня о 18:00 на Новій сцені театру (Андріївський узвіз 20А). Режисер та автор сценарію - Олексій Гнатюк. Це театральна робота, створена на основі спогадів акторів, які вийшли із захопленого Маріуполя. Емоційна вистава-розповідь про життя та почуття мирних людей міста після 24 лютого.

Читайте також: «Крик нації»: маріупольці в Ужгороді зіграли п'ять прем'єрних вистав про Стуса

Незалежний театральний колектив Маріуполя пробув у захопленому місті майже півтора місяця, і після того, як основна частина трупи пішки вийшла з міста, режисер та актори обрали Київ для особистого та творчого життя.

Усі кошти, отримані за квитки, будуть направленні на збереження та розвиток маріупольського театру, оскільки місто - це не лише будівлі, а люди, які живуть у ньому.

Читайте також: Театр імені Лесі Українки перейменували – із назви прибрали «російської»

Незалежний театр авторської п'єси Concepcion заснований у Маріуполі 1 лютого 2019 року за ініціативою творчого тандему поетеси Марії Грецької та режисера Олексія Гнатюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-