З бібліотек вилучатимуть книжки із закликами до ворожнечі та антиукраїнською пропагандою

З бібліотек вилучатимуть книжки із закликами до ворожнечі та антиукраїнською пропагандою

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики заявило про необідність вилучення з бібліотек книжок, що містять заклики до ворожнечі та ліквідації суверенності України, розпалюють ненависть.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«Книжки були та залишаються зброєю пропаганди рф як правонаступниці срср. Задля інформаційної безпеки громадян Міністерство культури та інформаційної політики наголошує на вилученні книжок з бібліотек, що містять заклики до ворожнечі та ліквідації суверенності України, викривлення фактів та розпалювання ненависті», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, пропонується вилучати з бібліотечних фондів книжки, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України; посягання на права і свободи людини; вчинення терористичних актів; пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі.

Читайте також: Продаж в Україні російських книжок неприпустимий економічно та ідеологічно – Жадан

Крім того, вилученню підлягають книжки, які пропагують війну, зміну шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України; містять виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, заперечення тимчасової окупації частини території України.

У міністерстві також радять звернути увагу на видавництва й авторів, до яких були застосовані обмежувальні заходи відповідно до Закону «Про санкції». Вилученню підлягатимуть твори авторів, які публічно підтримали агресію проти України, інформація про що міститься у відкритому доступі в інтернеті.

Також не рекомендується зберігати в бібліотечних фондах фізично зношені та морально застарілі видання, зокрема періоду срср, за винятком окремих документів, що становлять ядро бібліотечного фонду (зокрема видання краєзнавчого характеру, книжкові пам’ятки тощо).

Читайте також: Фонди українських бібліотек потребують актуалізації в умовах агресії рф - МКІП

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: facebook.com/georgiy.kasianov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-