Радник Байдена запевнив, що росії не вдасться зірвати постачання зброї до України

Радник Байдена запевнив, що росії не вдасться зірвати постачання зброї до України

Укрінформ
Спроби росії зірвати постачання зброї Україні не матимуть істотного впливу на процес надання військової допомоги з боку Сполучених Штатів. 

Про це заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван на пресконференції, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Білого дому.

У відповідь на прохання журналістів прокоментувати заяви міноборони рф про те, нібито російські війська  знищили велику партію західної зброї, Салліван сказав, що не має про це інформації та не консультувався з цього питання з українською стороною.

За його словами, налагоджено стабільний ланцюжок поставок озброєнь різними маршрутами.

«Тож навіть якщо виникнуть обставини, за яких росіяни зможуть уразити якусь партію в Україні, це не призведе до фундаментального, зі стратегічної точки зору, зриву військової допомоги, яку ми надаємо», - сказав представник адміністрації США.

Читайте також: Зеленський чекає від зустрічі «Рамштайн-2» рішення про системи залпового вогню MLRS для України

Він нагадав, що президент Байден відверто заявив: якщо Сполучені Штати не працюватимуть з однодумцями-союзниками, аби протистояти агресії рф, завтра доведеться заплатити велику ціну.

За словами радника, Байден упевнений, що виділення Штатами 40 млрд доларів Україні є «інвестиціями в боротьбу українського народу за свою країну та на підтримку наших союзників, які живуть в тіні російської агресії». Ці кошти «є гідними інвестиціями з точки зору довгострокового внеску в мир, безпеку і стабільність», додав він.

Читайте також: Пентагон показав нову партію гаубиць M777, яку відправляють в Україну

Від цього виграють американські сім'ї та американські робітники, підкреслив Салліван. На його переконання «американський народ розуміє це, навіть більш ніж розуміє – дуже сильно підтримує». Свідченням цього, зокрема, є двопартійна підтримка в Конгресі законопроєкту про допомогу Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Байден підписав закон про виділення додаткових асигнувань у 2022 році, який дає змогу виділити з бюджету США близько 40 млрд доларів допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-