Україна отримає допомогу для оцінки масштабу відновлення культурної спадщини – Ткаченко

Україна отримає допомогу для оцінки масштабу відновлення культурної спадщини – Ткаченко

Укрінформ
Міжнародний центр з дослідження, збереження та реставрації культурних цінностей (ICCROM) надасть Україні фінанси для оцінки масштабу післявоєнного відновлення культурної спадщини.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Домовились, що Міжнародний центр з дослідження, збереження та реставрації культурних цінностей (ICCROM) надасть фінансову підтримку для оцінки масштабу післявоєнного відновлення для української культурної спадщини. Додатково будуть проведені: тренінги з першої допомоги культурній спадщині в надзвичайних ситуаціях та під час військових конфліктів; консультації щодо консервації та реставрації матеріалів», - написав Ткаченко.

Читайте також: МКІП зафіксувало 242 епізоди воєнних злочинів росіян проти культурної спадщини

За його словами, наступним кроком буде підготовка меморандуму між Штабом порятунку спадщини (Heritage Emergency Response Initiative), ICCROM та МКІП щодо створення спільної групи Україна-ICCROM задля порятунку української спадщини.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики станом на 23 квітня зафіксувало 242 епізоди воєнних злочинів російських загарбників проти культурної спадщини України.

У МКІП нагадали, що руйнування об’єктів культурної спадщини – це воєнний злочин за Гаазькою конвенцією 1954 року. Зафіксувати злочини рф можна на національній платформі: https://culturecrimes.mkip.gov.ua/. Всі зібрані матеріали будуть використані як докази для кримінальних проваджень проти російських злочинців.

Читайте також: Українська культурна спадщина є однією з головних цілей путіна - Ткаченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-