Аліна Паш вибачилася за скандал із підробленою довідкою

Аліна Паш вибачилася за скандал із підробленою довідкою

Укрінформ
Переможниця Національного відбору на Євробачення-2022 Аліна Паш попросила в українців вибачення через скандал навколо підробленої довідки про поїздку в тимчасово окупований Крим.

Як передає Укрінформ, про це співачка написала в Інстаграмі.

"Виявилося, що поки ми чекали офіційну відповідь на мій запит від Прикордонної служби, член моєї команди намагався знайти цю інформацію якомога швидше й обрав не той шлях, який би погодила я чи будь-хто інший з нас", - запевнила Паш.

Співачка стверджує, що бачила лише "на вигляд офіційну" довідку зі справжніми датами в'їзду до тимчасово окупованого Криму, правильно вказаним контрольним пунктом в’їзду-виїзду "Чаплинка", через який вона нібито перетинала адміністративний кордон.

Читайте також: Ткаченко прокоментував скандал навколо Alina Pash та Євробачення

За словами Паш, висновки щодо того, підроблена довідка чи ні, мають зробити правоохоронні органи та суд. Її ж команда готова допомагати у встановленні істини.

"Я хочу вибачитися від імені свого проєкту перед українцями, перед Суспільним мовником, перед кожним, хто спостерігає цей негативний шум навколо мене", - заявила Паш.

Також артистка повідомила, що розриває стосунки зі своїм директором.

"Я розумію, що людиною із моєї команди рухало бажання допомогти, але такого роду допомога недопустима", - наголосила Паш.

Читайте також: Менеджерка Аліни Паш пояснила, звідки з'явилась довідка про перетин адмінмежі з Кримом

За її словами, відповідь на запит до Державної прикордонної служби України вона отримала сьогодні об 11:00 і передала Суспільному мовнику.

Згідно з даними Суспільного, у відповідь на звернення співачки ДПСУ повідомила, що не може надати їй довідку про перетин адміністративного кордону з окупованим Кримом у 2015 році, оскільки інформація про перетин кордонів України та адміністративних меж з окупованими територіями зберігається лише протягом п'яти років.

Як повідомляв Укрінформ, Аліна Паш із піснею "Тіні забутих предків" перемогла у Національному відборі на "Євробачення"-2022. Гурт Kalush з композицією "Стефанія" у загальному підсумку посів друге місце.

Раніше в інтернеті з'явилася інформація, що Паш виступала в окупованому Криму. Люди пригадали інтерв'ю Катерині Осадчій, де співачка сказала, що перетнула кордон з Росії, летівши до Криму з Москви. Це розцінили як порушення правил участі в нацвідборі. Невдовзі співачка заявила, що їхала до Криму автобусом з України.

Організатори Нацвідбору 14 лютого повідомили про готовність дискваліфікувати Паш, якщо підтвердиться, що співачка в'їжджала в окупований Крим не з боку України.

15 лютого Державна прикордонна служба України поінформувала, що не створювала і не надавала документ, який Паш передала Суспільному мовнику в межах її участі у відборі на Євробачення.

Менеджерка Паш пояснила, що довідку про перетин адмінмежі з Кримом надавала не співачка особисто, а "член команди".

Голова наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Світлана Остапа заявила, що у зв'язку з наданням співачкою підробленого документа організаційний комітет національного відбору на Євробачення мав би її дискваліфікувати та укласти договір з тим, хто посів друге місце.

Тим часом у мережі почало розповсюджуватися фото учасника Kalush Orchestra Тимофія Музичука на тлі собору Василя Блаженного у Москві, публіковане 20 січня 2015 року. За словами менеджера гурту, світлина зроблена до 2014 року. У мережі також почали публікувати інші факти імовірного перебування Музичука в Росії у 2016 році, проте менеджер їх заперечив і заявив, що виступ проводився ще у 2013 році.

18 лютого Наглядова рада Суспільного на позачерговому засіданні обговорить ситуацію навколо Національного відбору на Євробачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-