Ткаченко прокоментував скандал навколо Alina Pash та Євробачення

Ткаченко прокоментував скандал навколо Alina Pash та Євробачення

Укрінформ
Наразі ДПСУ перевіряє інформацію щодо відвідування тимчасово окупованого Криму учасницею відбору на Євробачення-2022 від України. Alina Pash є талановитою виконавицею, тому не хотілося б, аби Україна втратила шанс позмагатись на міжнародному пісенному конкурсі за перше місце.

Про це під час брифінгу в Укрінформі на тему: "Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ" повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, коментуючи скандали навколо відбору Євробачення-2022.

«Мені дуже прикро, що такі скандали відбуваються. Ми позаминулого року навіть пропустили Євробачення, тому що була знята Марув. Але вже наступного року завдяки GO-А довели, що ми маємо там бути присутніми. Тому що таких яскравих виступів, як наших артистів, мало у кого можна побачити. Наскільки я бачив повідомлення офіційних очільників НСТУ, вони зараз запросили прикордонників стосовно перевірки інформації, чи була насправді Alina Pash і в який спосіб добралась до Криму. Талановита виконавиця, мені не хотілося б, щоб ми, як країна, втратили можливість укотре позмагатись за перші місця. Сподіваюсь, що все обернеться кращим чином», - відзначив Ткаченко.

Читайте також: Гурт Kalush заявив про фальсифікації підрахунку голосів на користь Аліни Паш

Як повідомляв Укрінформ, 12 лютого під час фіналу національного відбору було визначено, що співачка Alina Pash представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 піснею «Тіні забутих предків». Результати голосування нацвідбору залежали від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Аліна Паш отримала 15 балів: 8 балів від журі та 7 - від глядачів. Водночас, у мережі з'явилася інформація, що співачка виступала в окупованому Криму, що спричинило скандал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-