Аліну Паш мали б дискваліфікувати з нацвідбору за підробку документів - Остапа

Аліну Паш мали б дискваліфікувати з нацвідбору за підробку документів - Остапа

Ексклюзив
Укрінформ
Організаційний комітет національного відбору на Євробачення мав би дискваліфікувати співачку Аліну Паш та укласти договір з тим, хто посів друге місце.

Про це в коментарі Укрінформу сказала голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа.

"Оскільки це підробка документів, це злочин. Це порушення правил, і вирішувати буде оргкомітет Євробачення. Я думаю, що оргомітет має дискваліфікувати Аліну Паш за такі діяння. Тоді, відповідно до положення, мають укласти договір з тими, хто посів друге місце на відборі, якщо вони погодяться і не буде ще якихось порушень", - сказала вона.

Остапа пояснила, що іноді повідомлення про те, що той чи інший виконавець порушив закон чи положення про відбір, надходять постфактум. "Ми перевіряємо, і якщо це не підтверджується, то (виконавець - ред.) залишається, а якщо підтверджується, то дискваліфікується. Європейська мовна спілка, яка відповідає за проведення Євробачення на європейських суспільних мовниках, весь час закликає, щоб мовники не політизували цей конкурс, але в тій ситуації, в якій перебуває Україна, це просто неможливо зробити", - сказала голова наглядової ради НСТУ, нагадавши, що "в нас є законодавство щодо країни-агресора, і певні поправки були внесені в саме вітчизняне положення про національний відбір".

Вона зазначила, що на конкурс подалися 30 виконавців, і у мовника немає повноважень і можливостей перевіряти всіх виконавців, їхні поїздки та всі документи. За її словами, якщо є інформація у відкритих джерелах про те, що виконавець давав концерт на території країни-агресора чи на окупованих територіях, то заявки відхиляються.

"Тут була публічна інформація щодо Аліни Паш, з'явилася вона нібито з її інтерв'ю з Катериною Осадчою. Але вона не говорила, що вона виступала. Вона говорила, що була у Москві, їздила до Криму. Потім вона нам пояснила, що це були дві різні поїздки, не концерти. Що там просто сів літак, який летів зі Стамбула в Москву, а в Крим вона їздила на весілля. І вона про це сказала в ефірі нашого телеканалу. Коли компанія подала запит до ДПСУ, щоб перевірити, чи Паш потрапляла в Крим законним шляхом, нам прийшла відмова. Нам повідомили, що вони не мають давати таку інформацію, бо це персональні дані. І така інформація надасться тільки запитувачу Аліні Паш", - сказала Остапа.

За її словами, довідку команда Паш надала вже протягом конкурсу, і компанія її оприлюднила після перемоги Паш. А після великої хвилі негативу через те, що співачка потрапила на конкурс, мовник знову звернувся до Прикордонної служби, надіслав їй довідку і попросив повідомити, чи вона справжня.

"І в результаті вони повідомили телефоном, що довідку цю не видавали, а завтра надійде нам офіційна відповідь", - зауважила Остапа.

Читайте також: Гурт Kalush заявив про фальсифікації підрахунку голосів на користь Аліни Паш

Як повідомлялося, голова правління Суспільного Микола Чернотицький звернеться до правоохоронних органів щодо підроблених документів співачки Аліни Паш, яка перемогла на національному відборі на Євробачення - 2022.

Співачка Аліна Паш із піснею «Тіні забутих предків» перемогла на національному відборі на Євробачення-2022.

Раніше в інтернеті з'явилася інформація, що співачка виступала в окупованому Криму. Люди пригадали інтерв'ю Паш Катерині Осадчій, де вона сказала, що перетнула кордон з Росії, летівши до Криму з Москви. Це розцінили як порушення правил участі у нацвідборі. Невдовзі співачка сказала, що їхала до Криму автобусом з України.

Організатори 14 лютого заявили, що готові дискваліфікувати переможницю національного відбору на Євробачення-2022 Аліну Паш, якщо підтвердиться, що вона в'їжджала в окупований Крим не з боку України.

15 лютого Державна прикордонна служба України повідомила, що не створювала та не надавала документ, який Alina Pash передала Суспільному мовнику в межах її участі у відборі на Євробачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-