Трагедія з Гатчінс: із місця зйомок фільму вилучили близько 500 патронів

Трагедія з Гатчінс: із місця зйомок фільму вилучили близько 500 патронів

Відео
Укрінформ
Правоохоронці вилучили з місця зйомки картини «Rust» («Іржа»), де актор Алек Болдуїн випадково застрелив операторку й поранив режисера, півтисячі патронів, серед яких були холості й муляжні патрони, а також бойові набої.

Про це йдеться в розгорнутій публікації Los Angeles Times із посиланням на судові документи, а також заяви шерифа округу Санта-Фе Адана Мендоси, передає Укрінформ.

«До вогнепальної зброї (на знімальному майданчику – ред.), крім Болдуїна мали відношення ще двоє людей – зброярка Ганна Гутьєррес Рід, а також помічник режисера Дейв Голлс», - зазначається в публікації.

Гутьєррес Рід заявила суду під присягою, що у день інциденту вона переконалася у наявності в пістолеті «муляжів», а не бойових набоїв. Водночас помічник режисера Дейв Голлс, який мав спостерігати за діями зброярки, сказав слідчим, що зі свого боку не перевірив усі патрони в пістолеті до того, як його передали Болдуїну, «що стало серйозним порушенням протоколу безпеки».

Гутьєррес Рід також сказала слідчим, що бойові патрони ніколи не зберігалися на знімальному майданчику.

Читайте також: Болдуїн поцілив у Гатчінс із пістолета, з якого на зйомках стріляли «по бляшанках» - CNN

«Однак з місця інциденту були вилучені приблизно 500 патронів, які, за словами шерифа Мендози, «включали набір холостих патронів, муляжних патронів і того, що, як ми підозрюємо, були справжніми набоями», - йдеться в публікації.

На знімальному майданчику слідчі також вилучили три одиниці зброї. Серед них був револьвер FD Pietta Colt 45-го калібру, з якого стріляв Болдуїн. Крім того, там був армійський револьвер одинарної дії з модифікованим циліндром, який, можливо, не міг стріляти патронами, а також недієздатний пластиковий револьвер Colt 45-го калібру.

Крім того, за словами шерифа, у револьвері, з якого стріляв Болдуїн, були виявлені ще кілька патронів, однак він не уточнив, які саме. Усі виявлені боєприпаси будуть відправлені до криміналістичної лабораторії ФБР у Квантіко для аналізу.

Читайте також: Незадовго до пострілу Болдуїна знімальна група влаштувала протест через проблеми з безпекою

Видання також пише про те, що одразу після інциденту на майданчику стало зрозуміло, що операторка Галина Гатчінс і режисер Джоел Соуза були поранені бойовим набоєм.

«Таких поранень не завдає нічого, крім кулі», - зазначив один із членів знімальної групи. За його словами, Галина Гатчінс відразу впала після пострілу. «Я дивився прямо на неї, бачив вихідну рану, яку відразу почала заливати кров», - зазначив чоловік.

Водночас не всі зрозуміли, що вогнепальне поранення отримав і Соуза, про це стало ясно через певний момент. За словами шерифа округу Санта-Фе, розслідування стрілянини досі продовжується, і слідчі планують опитати ще кількох свідків.

Окружна прокурорка Мері Кармак-Олтвіс у цьому зв’язку зауважила, що не поспішає виносити необдуманих рішень і дочекається результатів розслідування офісу шерифа.

Читайте також: Алек Болдуїн відвідав поминальний захід, присвячений Галині Гатчінс - ЗМІ

«Якщо факти, докази і закон підтвердять звинувачення, тоді я порушу кримінальний судовий процес», - зауважила вона.

Відповідаючи на запитання, чи може Болдуїн потенційно бути притягнутим до кримінальної відповідальності, Кармак-Олтвіс зазначила, що «наразі розглядаються всі варіанти».

Як повідомляв Укрінформ, під час зйомок художнього фільму Rust (Іржа) у штаті Нью-Мексико, США, відомий американський актор та продюсер Алек Болдуїн випадково вбив операторку картини 42-річну Галину Гатчінс (Андросович), яка мала українське походження. Крім того, поранення отримав 48-річний режисер Джоел Соуз, який перебував поруч. Інцидент стався 21 жовтня. Болдуїн вистрілив із реквізитної зброї, яка, за правилами, мала бути заряджена холостим набоєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-