Організатори розкрили деталі підготовки «ДНК України» на День Незалежності

Організатори розкрили деталі підготовки «ДНК України» на День Незалежності

Укрінформ
Організатори розглядали кілька варіантів перформансу про історію України на урочистостях до Дня Незалежності, перш ніж визначитися з остаточною версією: дівчинка проходить крізь історичні віхи до сьогодення.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у фільмі "30 років незалежності. За лаштунками", який українські телеканали демонструють у п’ятницю та суботу, повідомляє Укрінформ.

"Був парад, ми розуміли, що буде техніка, військові, але не було зернятка. Були різні варіанти: пісні, флешмоби і т.д. Потім режисер Андрій Нестеренко запропонував "історію ДНК" з дівчинкою, яка йде через історію України", - зазначив він.

За його словами, розглядалися різні варіанти "Історії ДНК", зокрема з дівчинкою, яка ростиме до 30 років, але його відкинули.

У свою чергу, головний режисер заходів до Дня Незалежності Андрій Нестеренко пояснив, що при підготовці ролика проводилися зустрічі з істориками, планували сцени від Трипільської культури до сьогодення, і таких сцен загалом вийшло 45.

Читайте також: Вийшов другий фільм із серії «10 Днів незалежності України»

"Було дуже багато ідей. Була непогана ідея з платформами, на яких мали знаходитись інсталяції на тему історії України, але ми зрозуміли, скільки буде техніки того дня військової на Хрещатику, подумали: ми тут ще зі своїми платформами будемо?! Від цього відмовились. І тут народилась ідея: якщо історія не може пройти повз них, тоді ми підемо крізь історію", - сказав режисер.

У фільмі зазначається, що головну героїню — 10-річну Єсенію Селезньову — відібрали після кількатижневих проб різних учасниць.

"Спочатку була співбесіда з режисером, а потім відеопроби. Мене попросили бути собою", - розповіла Єсенія.

Водночас у фільмі повідомляється, що музичний супровід до театралізованого дійства забезпечив піаніст Ігор Янчук.

"Я з дружиною і сином гуляли Володимирською гіркою. І там сидів, грав на піаніно вуличний музикант — Ігор. Ми зупинилися, навіть мій син зупинився, ми стояли і слухали. Це була дуже красива музика, це була його музика. І потім увечері в мене в голові почала грати ця музика, яку я почув від вуличного музиканта. Я скинув Андрію, режисерові, відео, він сказав, що це дуже схоже на те, що у нього було в голові, що він хотів зробити в музичному плані саме для сцени з дівчинкою, яка йде крізь історію", - зауважив Тимошенко.

Автором композиції виступив Дмитро Саратський, який заявив, що ритм взяв саме з вуличної гри Ігоря Янчука.

Читайте також: Українцям серед заходів до Дня Незалежності найбільше сподобався парад

Показ фільму-спецпроєкту «30 років незалежності. За лаштунками» на українських телеканалах відбуватиметься у п’ятницю та суботу.

Як повідомив Офіс Президента у Фейсбуці, у фільмі, який уже продемонстрував “ICTV”, дружина Президента Олена Зеленська, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, його заступник Кирило Тимошенко, режисери, продюсери й інші учасники подій розповіли про деталі підготовки та проведення заходів до Дня незалежності.

Зокрема, йдеться про головні події, приурочені до 30-ї річниці Незалежності: від привезення Конституції Пилипа Орлика, церемонії вручення перших відзнак “Національна легенда”, святкування Дня Державного Прапора, проведення установчого саміту Кримської платформи та першого саміту перших леді й джентльменів до урочистостей на майдані Незалежності - військового параду й театралізованого дійства “ДНК України: “Україна відвойовує своє”.

Розповідається також про підготовку концертів - італійського оперного співака Андреа Бочеллі та святкового на столичному стадіоні “Олімпійський”.

“За ці дні ми показали: так, нам важко, так, у нас війна, але навіть для хлопців, які сьогодні перебувають на Донбасі, для них було дуже важливо почути, що вони захищають дійсно потужну країну. Найдорожче, що є, - це життя. І коли людина готова жертвувати своїм життям, ризикувати ним, вона має бути впевнена, що жертвує заради країни, яка знає про це, цінує, країни, якою можуть люди пишатися”, - підкреслив керівник ОП Андрій Єрмак.

За його словами, напередодні та безпосередньо 24 серпня Україну відвідала безпрецедентна кількість іноземних гостей високого рівня — президентів, прем’єр-міністрів, спікерів, глав міністерств закордонних справ.

“Усі ці візити напередодні Дня Незалежності, у День Незалежності, у день проведення Кримської платформи — це, насправді, про одне: про авторитет України на міжнародній арені. Ми показали, що Україна не є бідною родичкою або постійним прохачем. Ми показали за ці дні, що Україна — це держава, яку поважають, яка веде за собою, а не лише приєднується до інших, держава, яка є не жертвою, а рятівником”, - наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня на Майдані незалежності у Києві відбулися урочистості з нагоди 30-річчя незалежності України, у рамках яких проведено військовий парад і продемонстровано театралізоване дійство "ДНК України: Україна відвойовує своє".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-