Єдиний в Україні фестиваль сучасної бандури пройде у Львові

Єдиний в Україні фестиваль сучасної бандури пройде у Львові

Укрінформ
Єдиний в Україні фестиваль сучасної бандури «Lviv Bandur Fest» пройде у Львові з 15 по 19 вересня.

Про це Укрінформу повідомили організатори фестивалю.

«Цьогорічний Lviv Bandur Fest дуже очікуваний. Ми мали вимушену перерву, як і багато фестивалів в Україні і в цілому світі, і минулого року займались виробництвом навчальних програм. Але у 2021-му з радістю повернемось до концертного формату і привеземо до Львову найяскравіші гурти, які створюють нову бандурну сучасну музику», - розповіла засновниця і артдиректор фестивалю Анастасія Войтюк.

За словами організаторів, на фестиваль приїдуть найяскравіші зірки. Зокрема, Роман Гриньків - легенда сучасної бандури, блискучий джазовий віртуоз, разом зі своїм тріо познайомить аудиторію з унікальним саундом удосконаленої «гриньківської» бандури - глибоким та дзвінким. Troye Zillia на чолі з Анастасією Войтюк продемонструє драйв фолкф'южену та джазу, давніх ритмів і сучасного саунду. B&B Project покаже, що у виконанні бандури знамениті рок-хіти звучать тільки краще, а їхні авторські пісні недарма збирають сотні тисяч переглядів на Ютьюбі, а українська королева соулу Krutь зачарує емоційним і чуттєвим вокалом та ніжними аранжировками.

Читайте також: «Піккардійська Терція» дасть концерт у Львові

«Такої бандури ви ще не чули!» - переконана Войтюк.

За її словами, 19 вересня бандурист, диригент та композитор Володимир Войт, відомий своїми работами у кіно та співпрацею з гуртом «Океан Ельзи», разом з композиторкою-електронщицею з Великої Британії Соломією Мороз представить новий експериментальний проєкт «Синтез Аеро Струни (САС)». Соломія гратиме на флейті і синтезуватиме електронні саунди, а Володимир гратиме на двох бандурах з різним строєм.

15 вересня відбудеться концерт «Три кроки в ніч» в Сенсотеці.

16 вересня у Ляльковому театрі відбудеться збірний концерт українських бандур-гуртів, що подавали свої заявки на участь у фестивалі.

Продовженням фестивалю 18 вересня стане концерт гурту «KoloYolo».

В день закриття Lviv Bandur Fest, 19 вересня, відбудеться концерт старовинної музики на старосвітських інструментах.

Серед подій Lviv Bandur Fest - майстер-класи для музикантів, в тому числі від Анастасії Войтюк, Марини Круть, Івана Ткаленка, гурту KoloYolo.

Також у межах фестивалю пройде круглий стіл для представників бізнесу, на якому будуть обговорюватися важливі теми екосистеми бандурного виробництва в Україні.

Читайте також: Українська бандуристка виступила на міжнародному фестивалі в Японії

«Фестиваль сучасної бандури покликаний не тільки розважати глядачів. Він також покликаний провокувати «вибуховість» бандури в Україні. Ми хочемо, щоб бандури було більше, щоб вона була на різних концертних майданчиках, щоб були різні навчальні можливості і колаборації з митцями за кордоном. Тому чи очікуємо, що в наступні роки ми будемо мати нових виконавців Саме тому ми запрошуємо бандуристів з усієї України: приїжджайте, надихайтесь, знайомтесь, створюйте нові колаборації і ставайте артистами майбутніх Lviv Bandur Fest`ів», - сказала Войтюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-