МКІП і влада Чернівців працюють над затвердженням буферної зони Резиденції митрополитів

МКІП і влада Чернівців працюють над затвердженням буферної зони Резиденції митрополитів

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики та місто Чернівці працюють над затвердженням буферної зони навколо пам’ятки ЮНЕСКО - Резиденції митрополитів Буковини і Далмації.

Як передає Укрінформ, про це МКІП повідомляє у Фейсбуці.

"10 серпня відбулася робоча зустріч представників МКІП, Українського державного інституту культурної спадщини, Чернівецької міської ради. Обговорили питання підготовки документів для визначення та затвердження буферної зони архітектурного ансамблю Резиденції митрополитів Буковини і Далмації", - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко зазначила, що для МКІП важливо визначити та затвердити буферну зону об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Чернівцях.

Читайте також: У Чернівцях відреставрують університетську церкву

"Свого часу, коли цей об'єкт вносився у перелік об'єктів ЮНЕСКО, не всі процедури із затвердження буферної зони були витримані належним чином. Наразі важливо розв’язати це питання. Адже використання та впорядкування буферної зони дає можливість посилити захист об’єкта культурної спадщини", - сказала Фоменко.

Як повідомляв Укрінформ, ЮНЕСКО схвалила і підтвердила правильність рішення Міністерства культури та інформаційної політики щодо меж і режимів буферної зони Софійського собору та Києво-Печерської лаври.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-