Хотинську фортецю планують відреставрувати зі збереженням максимальної автентичності

Хотинську фортецю планують відреставрувати зі збереженням максимальної автентичності

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що МКІП хоче відновити Хотинську фортецю у Чернівецькій області, зберігаючи максимальну автентичність.

Як передає Укрінформ, про це про це Ткаченко повідомив у Телеграмі.

За словами міністра, Хотинська фортеця – місце, де відчуваєш дух історії.

Ткаченко повідомив, що об’єкт став учасником програми “Велика Реставрація” і на ньому вже тривають протиаварійні роботи.

Читайте також: Документи на реставрацію церкви Чернівецького університету вже готові - Ткаченко

“Ми хочемо відновити фортецю зберігаючи максимальну автентичність. Реставрація потрібна від даху до стін. Плюс, наявна ще одна глобальна проблема – каналізаційно-очисні споруди”, - повідомив Ткаченко.

За його словами, до 400-річчя Хотинської битви, яке відзначатимуть у вересні, заплановано закінчити ремонт даху, перекриття моста та облаштувати нові вбиральні.

“До речі, завдяки тому, що команді МКІП вдалось відстояти роботу заповідників у період жорстких карантинних обмежень – Хотинська фортеця не особливо втратила у заробітку, адже кількість відвідувачів трималась ближче до стандартних показників. А це 120-130 тисяч відвідувачів за рік”, - повідомив міністр культури та інформаційної політики.

Читайте також: МКІП розраховує до вересня «розморозити» реставрацію музею пам'яті жертв Бабиного Яру

Як повідомляв Укрінформ, у вересні в Чернівецькій області проведуть триденний фестиваль до відзначення 400-річчя Хотинської битви, де відтворять тогочасні битви за участі гостей із Литви, Польщі, Румунії, Молдови та Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-