У Нідерландах івент-індустрія вимагає компенсацій за карантин

У Нідерландах івент-індустрія вимагає компенсацій за карантин

Укрінформ
Організатори культурних і розважальних подій у Нідерландах вимагають від уряду компенсацій за заходи, які було скасовано через запровадження карантину.

Зі спільною заявою до уряду звернулися Нідерландська асоціація подій та фестивалів (VNPF) та Асоціація організаторів івентів (VVEM), повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Уряд має зараз виділити додаткові гроші для івент-індустрії, коли сезон фестивалів було фактично змарновано. Також мають бути відповідні роз’яснення, які зміни можливі в майбутньому”, - йдеться у зверненні.

Зазначається, що через карантинні обмеження галузь дуже постраждала. Водночас указується, що експеримент, який кілька місяців тривав у Нідерландах, довів: масові розважальні заходи можуть бути організовані безпечно із суворим дотриманням карантинних правил.

“Прикро, що результати досліджень залишилися без уваги, хоча самі урядовці хвалили їх ще кілька тижнів тому”, - заявляють представники івент-індустрії.

Читайте також: COVID-спалах у Нідерландах: прем'єр вибачився за послаблення карантину

Вони констатують, що ця галузь не може перезапускатися швидко, на відміну від громадського харчування, і вимагають від уряду чіткості та ясності.

“У світі, в якому коронавірус буде ще тривалий час, слід почати думати про фундаментальні та структурні рішення на довгострокову перспективу. Нинішня політика має руйнівний вплив не лише на літній сезон, а й на наступний період”, - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах 26 червня розпочався черговий етап послаблення карантину. Зокрема, було скасовано обмеження щодо кількості людей, які можуть одночасно приходити в гості та збиратися у парку. Те саме стосується кількості відвідувачів ресторанів, театрів, кінотеатрів та музичних закладів – за умови дотримання соціальної дистанції.

Читайте також: У Нідерландах через спалах COVID-19 знову закрили клуби та скасували фестивалі

Через два тижні після відкриття нічних розважальних закладів кількість хворих на коронавірус істотно зросла, особливо у віковій групі 18-25 років.

У суботу, 10 липня, було виявлено 10 345 нових заражень, наступного дня - 9 398.

Після різкого зростання захворюваності COVID-19 нічні клуби знову закрили, а музичні фестивалі скасували. Такі обмеження діятимуть до 14 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-