На «Книжковому арсеналі» оголосили найкрасивішу книжку року

На «Книжковому арсеналі» оголосили найкрасивішу книжку року

Укрінформ
У Києві Х Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» у співпраці з Goethe-Institut в Україні та за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку й фонду Buchkunst назвав переможця всеукраїнського конкурсу «Найкращий книжковий дизайн-2021».

Як повідомив відділ комунікацій Мистецького арсеналу, цьогоріч найкрасивіші книжки обирали вшосте, церемонія нагородження відбулася на відкритті фестивалю у Києві і транслювалась онлайн, передає Укрінформ.

«Гран-прі конкурсу отримала творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів) за книжку «Куди і звідки» від Видавництва Старого Лева. Це ж видання перемогло у номінації «Дитяча книга». За правилами конкурсу, книжки-переможці матимуть змогу представляти Україну у світовому конкурсі книжкового дизайну Фонду «Buchkunst» та увійдуть до колекції «Найкрасивіші книги світу», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у номінаці «Книга для читання» перемогу отримало видання «Як будувати на віки. Архітектура поза часом». Автор Крістофер Александер. Видавництво «Основи». Артдиректорка: Ганна Копилова. Дизайн і верстка: Дмитро Денищик, Катерина Смолярова.

Читайте також: Книжковий Арсенал: у «Ветеранському наметі» побільшало дитячих видань

У номінації «Візуальна книга» перемогу отримало видання «НАРБУТ. Студії. Спогади. Листи. [Реконструкція знищеного 1933-го року “Нарбутівського Збірника”]». Видавництво: «Родовід». Дизайн: Numo Team (Саша Биченко, Олексій Сальников, Аліна Бєлова, Олег Шедловський).

Журі не визначило переможця в традиційних номінаціях «Експеримент» та «Утилітарна книга», натомість присудило дві спецвідзнаки: «За фотокнигу» - книжці «Лілії», автор Олександр Чекменьов, видавництво MOKSOP, дизайн Калін Крузе / ФЛУУТ Графік-Дизайн. «За культурологічне дослідження» - книжці «Польоти уві сні та наяву». Видано «Національним центром Олександра Довженка» (Довженко-Центр). Концепція видання, дизайн обкладинки, архітектоніка книжки, шрифтовий дизайн: Альона Соломадіна. Підбір ілюстрацій: Олена Гончарук, Марина Скирда. Верстка: Катерина Большакова.

Повідомляється, що всього на конкурс «Найкращий книжковий дизайн-2021» було подано 227 книжок. До складу журі цьогоріч увійшли: Ян Венцель (Лейпциг, Німеччина), Йонас Фьоґелі (Цюріх, Швейцарія), Оксана Баршинова, Варвара Перекрест, Кирило Ткачов, Ніна Кудінова, Гліб Капоріков (Україна).

Партнером конкурсу виступила компанія Visa, яка підготувала подарунок для володаря гран-прі - MacBook Air, а також цінні призи переможцям категорій і спецвідзнак. Цінні подарунки фіналістам конкурсу подарували Міжнародний фотобанк Depositphotos та Resident_books, офіційний представник видавництва.

Читайте також: Новинки Книжкового Арсеналу

Для володаря гран-прі Goethe-Institut в Україні дарує покриття транспортних витрат для відвідування Франкфуртського книжкового ярмарку - для людини, яка зробила найбільший внесок у художнє втілення книжки-переможця, а також 6-денний вхідний квиток на Франкфуртський книжковий ярмарок для видавця чи дизайнера.

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня відбулася офіційна церемонія відкриття "Книжкового арсеналу" за участю міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка.

Він триватиме до 27 червня. Упродовж п’яти днів свою книжкову продукцію презентуватимуть 145 видавництв, також відбудеться майже 300 подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-