У Києві відкрився «Книжковий арсенал»

У Києві відкрився «Книжковий арсенал»

Укрінформ
На ювілейному, десятому Міжнародному фестивалі «Книжковий арсенал» відбулася офіційна церемонія відкриття за участю міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка та директорки Мистецького арсеналу Олесі Островської-Лютої.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вдячний команді, що все ж таки, незважаючи на всі обмеження і маски, ми Книжковий арсенал проводимо. Це втілення того, що ми в міністерстві намагаємося зробити разом з Українським інститутом книги. Це не тільки промоція читання, це створення умов, інфраструктури для того, щоб читання стало доступним для промоції наших видавців і перетворення бібліотек на сучасні культурні простори, куди би приходити хотілося і де читати хотілося. Наснаги вам, щастя і видавцям – комерційного успіху», - побажав Ткаченко, який принагідно повідомив, що вже встиг дещо з книжок придбати, і всім порадив не йти з Книжкового арсеналу з порожніми руками.

Як нагадала Островська-Люта, минулого року через пандемію COVID-19 Книжковий арсенал не відбувся.

«Останні два роки – це був час, який дозволив нам так добре зрозуміти, глибоко зрозуміти, наскільки важливо бути разом, наскільки важливо збиратися, бути однодумцями, обговорювати спільні речі. Два роки ми насправді готувалися до Книжкового арсеналу, оскільки минулого року ми зробили велику і дуже багату професійну онлайн-програму для видавців», - сказала вона.

Островська-Люта також повідомила, що над десятим Книжковим арсеналом працювало близько сотні людей – працівників Мистецького арсеналу, а також подякувала кураторській команді фестивалю на чолі з Юлією Козловець та видавцям, "котрі теж повірили в можливість Книжкового арсеналу".

На церемонії відкриття також було оголошено переможців конкурсу «Найкращий книжковий дизайн».

Читайте також: Книжковий Арсенал: у «Ветеранському наметі» побільшало дитячих видань

Як нагадали ведучі церемонії – телеведучий Вадим Карп’як та кураторка спеціальної програми Ірина Славінська, у вечірній програмі першого дня Книжкового арсеналу відбудуться ще 2 особливі події. О 19:00 - презентація книжки «Велика президентка маленької країни. Історія Далі Грібаускайте» за участі авторки Дайви Ульбінайте, самої героїні - експрезидентки Литви Далі Грібаускайте та міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. О 20:00 розпочнеться подія Письменницької програми Сергія Жадана - концерт українсько-німецької дружби «Співочі кажани» за участі куратора програми, а також його німецьких друзів Владіміра Камінера і Юрія Гуржи.

Читайте також: 20 новинок до Книжкового Арсеналу: обираємо нон-фікшн

Як повідомляв Укрінформ, Х Міжнародний фестиваль «Книжковий арсенал» триватиме до 27 червня. Упродовж п’яти днів там презентуватимуть свою книжкову продукцію 145 видавництв і відбудеться майже 300 подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-