Книжковий Арсенал: у «Ветеранському наметі» побільшало дитячих видань

Книжковий Арсенал: у «Ветеранському наметі» побільшало дитячих видань

Укрінформ
У «Ветеранському наметі» на X Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» цього року представлено більше книжок для дітей, які доступною мовою розповідають про війну.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив письменник, фотохудожник, доброволець Віталій Запека.

«Зараз у нас другий раз облаштовують Ветеранський намет на Книжковому Арсеналі. А взагалі він у трьох містах України відбувається: Києві, Дніпрі та Львові. Це знакова така подія, де збираються волонтери зі всієї України. Ветерани тут спілкуються між собою, з читачами, атмосфера панує просто неймовірна. Цього року з’явилося більше книжок для дітей, щоб можна було розповісти їм про війну, і це не було жахливим, щоб вони могли все зрозуміти», - сказав Запека.

Читайте також: У Києві письменники та діячі культури провели акцію «Підтримай українську книжку»

Він зазначив, що у «Ветеранському наметі» з’явилися навіть книги-розмальовки для дітей, які і розважають молодше покоління, і дають корисну та цікаву інформацію.

Запека зауважив, що не дивлячись на те, що офіційного відкриття Книжкового Арсеналу ще не було, але вже досить багато людей зайшли, подивилися та купили книжки авторства ветеранів, військових та волонтерів.

«Людина приходить і одразу знає, чи вона хоче документальну літературу, чи мемуари, чи поезію, чи художню літератури, чи щось для дітей. Ми запитуємо, чим людина цікавиться, і потім підбираємо книгу», - додав Запека.

Читайте також: «Літо на тарілці», «Фаріде» та Єсенін українською. Новинки Книжкового Арсеналу

Як повідомляв Укрінформ, одним із найпопулярніших проєктів IX Міжнародного фестивалю “Книжковий Арсенал” став "Ветеранський намет", організований Мистецьким арсеналом у співпраці з Міністерством у справах ветеранів України. Всі дні фестивалю учасники бойових дій та волонтери презентували власні книжки про теперішню російсько-українську війну.

У Києві 23 червня стартував X Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Через карантинні обмеження він відбувається в гібридному форматі. Фестиваль вперше працюватиме з 9 ранку (з 9:00 до 10:00 – година вільного входу для пенсіонерів). Купити квитки можна лише онлайн і лише на певні слоти – часові проміжки, у які відвідувачі зможуть зайти на фестиваль. Дитячу зону фестивалю для безпеки відвідувачів розбудовано на відкритому повітрі – у дворі Арсеналу.

Відвідувачів просять дотримуватися загальноприйнятих в умовах пандемії правил – на території фестивалю перебувати в масках, дотримуватися соціальної дистанції, дезінфікувати руки та уникати скупчень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-