Програми МКІП дозволили креативній індустрії вистояти під час коронакризи - Ткаченко

Програми МКІП дозволили креативній індустрії вистояти під час коронакризи - Ткаченко

Укрінформ
Програми, розроблені Міністерством культури та інформаційної політики, дозволили креативним індустріям і загалом галузі культурі вистояти в умовах епідемії коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це у програмі "Право на владу" на каналі "1+1" сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Стосовно коронакризи - ми, в міністерстві, як і завдяки парламенту, і Президенту розробили багато програм, які дозволили креативним індустріям у культурі вистояти в час пандемії. Прийнято програму "5-7-9%" для допомоги бізнесу, є 7% ПДВ, я маю на увазі, що він зменшений для сфери культури та креативних індустрій. Видано вперше гранти розміром 1 млрд гривень на допомогу креативним індустріям. Започаткована програма "Велика реставрація", це продовження "Великого будівництва" - наразі ми будемо реставрувати музеї, замки, театри", - розповів Ткаченко.

Читайте також: «Велика реставрація»: МКІП завершує прийом заявок на відбір проєктів

Як повідомлялося, у Міністерстві культури та інформаційної політики планують вкладати інвестиції у розвиток інфраструктури креативних індустрій.

На замовлення та у співпраці з МКІП, за підтримки програми USAID "Конкурентоспроможна економіка України", Київська школа економіки підготувала дослідження про вплив креативних індустрій на економічний розвиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-