Кінофестиваль у Карлових Варах перенесли через коронавірус

Кінофестиваль у Карлових Варах перенесли через коронавірус

Укрінформ
55-й Міжнародний кінофестиваль в Карлових Варах (Чехія) відбудеться 20-28 серпня 2021 року, а не 2-10 липня, як планувалося.

Про це повідомляється на сайті кінофестивалю, передає Укрінформ

Причиною перенесення термінів стала ситуація в Чехії щодо COVID-19.

«Наше рішення зробити цей крок було прийнято після консультацій з експертами та ретельного розгляду нинішньої ситуації. Ми сподіваємось, що в найближчі місяці відбудеться значне збільшення кількості щеплень, завдяки чому пандемія буде взята під контроль, що дасть нам змогу провести фестиваль у Карлових Варах у максимально безпечному для гостей та відвідувачів форматі. Звичайно, ми готові дотримуватися всіх чинних норм», - заявив виконавчий директор KVIFF Криштоф Муха.

Читайте також: У Штатах оголосили переможців кінопремії «Золотий глобус-2021»

Водночас художній керівник KVIFF Карел Ох зазначив, що це перенесення не означає довгострокової зміни дати проведення фестивалю в Карлових Варах, який традиційно відбувається на початку липня.

Читайте також: Вийшов міжнародний трейлер українського фільму-учасника 71-го Berlinale

Як повідомлялося, Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах у 2020 році не відбувся у звичному форматі. Натомість улітку було влаштовано спеціальну його версію. Кіномани по всій країні отримали можливість побачити добірку фільмів, які планувалося показати на фестивалі, також відбулися онлайн-дні KVIFF Eastern Promises Days (демонструвалися фільми виробництва Центральної та Східної Європи, Балкан, колишнього Радянського Союзу, Близького Сходу та Північної Африки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-