Роботи українських художниць прикрасять музей просто неба в Італії

Роботи українських художниць прикрасять музей просто неба в Італії

Фото
Укрінформ
Роботи українських художниць Уляни Сторожилової (Ulitta) та Олени Руднєвої представлять Україну в інноваційному Міжнародному мистецькому проєкті «Вічне мистецтво» (Timeless Immortal Art) - позачасовій виставці просто неба в італійському місті Мері (Сицилія).

Про це Укрінформу повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики України.

«Місія інноваційного проєкту – перетворення головної площі міста та всіх його вулиць на постійний музей-галерею просто неба, який об’єднає твори 60 художників з усього світу, у тому числі мій художній твір «Мелодійність релігій»», - розповіла Укрінформу художниця Сторожилова.

За її словами, кожна робота буде представлена на теракотовій плитці з інсталяціями та стане візитною карткою однієї з вулиць міста.

«Мистецький проєкт був ініційований у березні 2020 року міським головою Філіппо Бонансінгою, радником з питань культури Кармело Аркорачі та всесвітньо відомим сицилійським художником маестро Лоренцо Чіннічі і його сином Франческо Чіннічі, з метою зв‘язати людей з мистецтвом під час пандемії COVID-19”, - додала вона.

Читайте також: У Харкові українську просуватимуть відеобайки за Глібовим та Самійленком

Відкриття музею просто неба в італійському місті Мері заплановано на 4 квітня 2021 року.

Проєкт розвивається та поширюється, оскільки інші країни та міста зацікавлені взяти участь у цій мистецькій революції. Зокрема, китайсько-італійський екологічний парк Нінбо висловив інтерес до цього проєкту.

Українська художниця запропонувала організаторам проєкту в Італії реалізувати подібний проєкт в Україні у вигляді фестивалю. Тому продовженням проєкту стане проведення благодійного фестивалю інклюзії та мистецтва дружби України та Італії «SuperHeroes Festival» в місті Київ наприкінці весни.

Читайте також: На Вінниччині стартує V Міжнародний пленер «Кращий художник/The Best artist – 2021»

Також у мистецькому проєкті була представлена арт-робота "Музичне потрясіння" українки Олени Руднєвої.

Зараз над організацією фестивалю в Україні працюють: Оксана Кононець - перша українська тетрамодель, засновниця та Директорка Благодійного Фонду «Нескорені» в Україні; Марія Ткачик – українська акторка театру та кіно, сценаристка, ведуча; Катерина Крючкова - фотографиня, організаторка благодійних та соціальних фотопроєктів.

Ulitta - псевдонім української художниці Уляни Сторожилової, 1982 року народження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-