Скандальну виставку постерів з Шевченком покажуть в Абу-Дабі

Скандальну виставку постерів з Шевченком покажуть в Абу-Дабі

Укрінформ
У шевченківські дні, 9 та 10 березня, столиця Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі прийматиме виставку “Квантовий стрибок Шевченка”, яку передчасно закрили у київському метро через акт вандалізму.

Як повідомив представник української громади в ОАЕ Євген Семенов у Facebook, вона пройде в галереї N2N Gallery.

“Лише 9 та 10 березня з нагоди шевченківських днів за підтримки української громади в N2N Gallery в Абу-Дабі буде виставлено унікальні ілюстрації, які презентують українського Кобзаря Тараса Шевченка в низці дещо незвичних сучасних образів – від Дарта Вейдера до Статуї Свободи”, – пише Семенов.

Читайте також: Нові образи Кобзаря, або Як Шевченко став мемом

Автором виставки став ілюстратор Олександр Грехов. До проекту увійшли постери із зображенням Кобзаря в образах відомих героїв поп-культури.

"Для мене головне натхнення – спроба вийти за шаблонний образ, який існує в усіх підручниках, де Шевченка зображують старим, років за 60, хоча він був ще молодим. Хочеться показати його образ по-новому, що він може бути веселим, людиною, яку захочеться додати собі в друзі в Facebook", – говорить художник Олександр Грехов.

Читайте також: Шевченко спуститься у метро в образах Фантомаса і Елвіса Преслі

Вперше роботи циклу “Квантовий стрибок Шевченка” були експоновані на станції метро Тараса Шевченка в Києві. Однак організатори вирішили достроково закрити виставку через те, що деякі роботи постраждали від вандалів. Згодом добровольчий рух ОУН організував протест проти виставки у Києві через "карикатурний вигляд Тараса Григоровича Шевченка", а потім проведення виставки скасували в Житомирі.

Слід зауважити, що після Абу-Дабі виставка “Квантовий стрибок Шевченка” повинна вирушити до Львова, де відкриється 1 квітня у мистецький галереї «Книжковий ЛЕВ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-