Шевченко спуститься у метро в образах Фантомаса і Елвіса Преслі

Шевченко спуститься у метро в образах Фантомаса і Елвіса Преслі

Укрінформ
В лютому у київській підземці стартує проект "Квантовий стрибок Шевченка. Метро".

Про це повідомляють у Національному музеї Тараса Шевченка, який реалізовує подію.

“Експозиція виставки «Квантовий стрибок Шевченка. Метро» – це 30 постерів ілюстратора Олександра Грехова, до яких музей додав освітню частину – короткі тексти-описи. Тому, по суті, це така колаборація ілюстратора, музею і метро”, – розповідає Укрінформу кураторка проекту Анастасія Аболєшева.

Читайте також: Музей української діаспори запрошує на виставковий проект про україноканадців

За її словами, у текстах до робіт вони провели паралелі з зображеними персонажами і Шевченком. “Наприклад, до ілюстрації Тараса Григоровича в образі Фантомаса (який завжди приховує свою істинну особу) ми нагадуємо про те, що Шевченко також мав певні літературні маски – своєрідні альтер-его та псевдоніми (Кобзар-Дармограй, приміром)”, – пояснює Аболєшева.

Назвали виставку на честь популярного фантастичного фільму 1990-х.  В ілюстраціях Олександра Грехова Шевченко постає в образах Бетмена, Елвіса Преслі, Термінатора, Джона Леннона, капітана Джека Горобця та інших героїв фільмів, мультиків та серіалів. Постери будуть розміщені на двох рядах колон станції метро Тараса Шевченка.

“Нам дуже імпонує ідея пофантазувати, що було б, якби подорожі в часі та просторі були реальними. І якби подорожувати зміг Тарас Шевченко. Тому для виставки в метро ми називаємо його машиністом і сподіваємось, що відвідувачі запам’ятають цю мандрівку, зацікавляться життєвими історіями Шевченка і оцінять яскраву подачу ілюстратора”, – говорить Анастасія Аболєшева.

Читайте також: У кіновсесвіті DC будуть два Бетмени - ЗМІ

Вперше ця виставка відбулась влітку 2018 року у стінах Національного музею Тараса Шевченка, завоювавши прихильність аудиторії, зокрема в соціальних мережах.

“Для нас, як для музею, це вихід на новий рівень, адже ми говоримо не через звичні експонати та меморіальні речі, а через нову, сучасну, яскраву форму, яка ближча і зрозуміліша молоді. Саме тому в березні ми веземо виставку «Квантовий стрибок Шевченка» в інші міста України – Львів та Вінницю”, – зазначила кураторка проекту.

У київському метро виставку можна буде побачити з 10 лютого по 10 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-