Виставку про Шевченка у метро достроково скасовують через вандала з ножем

Виставку про Шевченка у метро достроково скасовують через вандала з ножем

Укрінформ
Адміністрація Національного музею Тараса Шевченка вирішила передчасно закрити виставку постерів ілюстратора Олександра Грехова "Квантовий стрибок Шевченка. Метро", яка проходила на станції метро "Тараса Шевченка".

Як повідомляють на сторінці Музею Шевченка у Facebook, причиною стало те, що цими вихідними більшість робіт було знищено молодим чоловіком, озброєним ножем.

Організатори проекту зазначають, що за час експонування отримали як позитивні, так і негативні відгуки від глядачів.

Читайте також: Шевченко спуститься у метро в образах Фантомаса і Елвіса Преслі

“Звісно, не обійшлося без негативних коментарів, ми очікували такої реакції, але сподівались цивілізованого діалогу. В цьому і полягає місія музею – щоденними і планомірними кроками сприяти популяризації Тараса Шевченка, як людини, поета, художника, живої особистості”, – зазначають музейники.

Читайте також: Нові образи Кобзаря, або Як Шевченко став мемом

Також вони додали: “Мистецтво – простір діалогу. Діалогу поколінь, діалогу цінностей, діалогу інституцій. Але діалог – це передусім взаємоповага. Ми проти агресії та вандалізму. Тому колективно вирішили достроково закрити виставку. Безпека пасажирів та відвідувачів виставки важливіша за ідеологічні чи художні амбіції. Засуджуючи подібні прояви агресії ми, як культурна інституція національного рівня, і надалі виступатимемо за свободу художнього виявлення та культурний діалог”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-