Активісти вимагають більше не показувати

Активісти вимагають більше не показувати "Квантовий стрибок Шевченка"

Фото
Укрінформ
Добровольчий рух ОУН зібрався під Національним музеєм Тараса Шевченка у Києві на акцію проти виставки "Квантовий стрибок Шевченка".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, кілька десятків активістів вимагають не проводити виставку в інших містах України.

Активісти тримають українські прапори та скандують "Руки геть від Шевченка!".

“Виставка, де в карикатурному вигляді зображений Тарас Григорович Шевченко, відбулася під патронатом Музею Шевченка. Ми не дамо “гастролювати” з цією виставкою по країні. Виставку планують провести у Вінниці, Львові і Житомирі” - сказав лідер добровольчого руху "ОУН" Микола Коханівський.

Активісти вимагають більше не показувати "Квантовий стрибок Шевченка" / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

До активістів вийшов генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус, який підкреслив важливість виставки і наголосив, що виставка матиме продовження.

Читайте також: Нові образи Кобзаря, або Як Шевченко став мемом

“Коли була ідея зробити цю виставку, ми обговорили на науковій раді, і наукова рада її підтримала. Це ініціатива художника і нашої молоді, і я буду її підтримувати. Виставка була покликана для того, щоб привернути увагу до творчості Шевченка”, - зазначив директор музею.

Ситуація під музеєм спокійна. Чергує поліція.

Як повідомлялось, у київському метро на станції Тараса Шевченка знищили виставку портретів поета, яку 10 лютого Київський метрополітен відкрив спільно з Національним музеєм Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-