У Відні відкрили виставку української художниці Яни Руснак

У Відні відкрили виставку української художниці Яни Руснак

Фото
Укрінформ
Виставка української художниці Яни Руснак "Мовою тіла крізь золото"  ("Körper sprechen in Gold") відкрилася у п’ятницю ввечері у історичному музеї Villa Klimt Густава Клімта напередодні віденської Довгої ночі музеїв.

Виставка, яка була організована Посольством України в Австрії та Австрійсько-українським товариством, триватиме до 7 жовтня , повідомляє кореспондент Укрінформу,

"Тема моєї арт-презентації – "Мовою тіла крізь золото". Власне, у кожній моїй роботі я обов’язково використовую золоту фарбу. Водночас, дізнавшись, що будемо виставлятися у Villa Klimt легендарного Густава Клімта, буквально за місяців розпочала активну підготовку, щоб показати і у моїх роботах проходила якась тонка лінія з Клімтом. Так, як він створював жіночі образи, то і я вирішила створити образи жінок, зовсім у новій для мене техніці та форматі, але використовуючи  обов’язково золото", - зазначила в коментарі кореспонденту агентства Яна Руснак.

Так колекцію поповнили чорно-білі роботи жіночих образів, які органічно вписалися у Villa Klimt.

Читайте також: Посол Литви відкрив у Мукачівському замку кімнату князя Корятовича

Крім того, була продемонстрована нова робота – написана акрилом 5-ти метрова робота з конями. "Земля народжує форми, коні – енергію. Коні, які гори які здіймаються у височінь до небес, розширюються в просторі. Над ними повітряні кулі (символ повітря, легкості мрії). Своїми ритмами вони взаємодіють між собою, створюють зв'язок – магію, казку – гру під назвою життя, де яскраві моменти (кольорові кулі) торкаються земного, доповнюючи одне одного", - зазначили організатори.

У виставці, яку супроводжувалася грою на роялі, взяли участь представники дипломатичного корпусу, української діаспори та австрійські поціновувачі мистецтва

У Відні відкрили виставку української художниці Яни Руснак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-