Кінгу - 71 рік! 10 книжок від

Кінгу - 71 рік! 10 книжок від "майстра жахів"

Огляд
Укрінформ
Сьогодні святкує 71-ий день народження культовий американський письменник Стівен Кінг. Тож ми зібрали для Вас 10 українських перекладів одного з найуспішніших письменників сучасності.

"Воно"

Фото: @viktor_skif_books

Колись давно семеро підлітків лицем до лиця зіткнулися із невимовним Жахом — і змогли перемогти. Але багато років по тому істота, що не має імені, повертається, щоб помститися… Воно наче випірнуло з нічних кошмарів. Воно живиться страхом і ненавистю. Воно причаїлося всюди… Старі друзі мусять зустрітися з Ним і знову зазирнути у вічі справжньому жаху…

"Кладовище домашніх тварин"

Фото: @marta.smoliy

Улюбленого кота сім`ї Луїса збила вантажівка. Приятель пропонує поховати його на старому індіанському кладовищі. А вранці кіт повертається додому. Виявляється, домашніх улюбленців можна повернути з того світу. Що станеться, коли хтось спробує поховати там людину...

Читайте також: Ляк-переляк: добірка книжок, які вас нажахають

"Чотири сезони"

Фото: @ketochka2080

Це збірка чотирьох повістей американського письменника Стівена Кінга, вперше опублікована в 1982 році. Кожна повість має підзаголовок, що ототожнюється з однією з пір року. Перший авторський збірник Кінга, який посів перше місце в списку бестселлерів "Нью-Йорк Таймс". До книги увійшли такі твори: "Рита Гейворт і втеча з Шоушенка", "Здібний учень", "Тіло", "Метод дихання".

"Зелена миля"

Фото: @alex_alena_

Пол Еджкомб — колишній наглядач федеральної в’язниці штату Луїзіана "Холодна гора", а нині — мешканець будинку для літніх людей. Більш ніж півстоліття тому він скоїв те, чого досі не може собі вибачити. І тягар минулого знову й знову повертає його до 1932 року. Тоді до блоку Е, в якому утримували засуджених до смертної кари злочинців, прибули "новенькі". Серед тих, на кого чекала сумнозвісна Зелена миля — останній шлях, що проходить засуджений до місця страти, — був Джон Коффі. Його визнали винним у зґвалтуванні та вбивстві двох сестер-близнючок Кори й Кеті Деттерик. Поволі Пол усвідомлює, що цей незграбний велетень, який скидався на сумирну дитину, не може бути монстром-убивцею. Але як врятувати того, хто вже ступив на Зелену милю? 

Читайте також: 25 новинок до ювілейного Форуму видавців

"Пульт Ґвенді"

Фото: @julkedo

Багато моторошних історій сталося в містечку Касл-Рок, що в штаті Мейн. Але одну з них іще нікому не розповідали… Дотепер.

Юна Ґвенді потерпає від зайвої ваги. Щодня вздовж урвища вона видирається на гору Сходами самогубців, щоб схуднути, і, відсапуючись, бачить внизу дітлахів на ігровому майданчику. Та одного разу звичну картину порушить незнайомець у чорному капелюсі. Він подарує дівчинці загадковий пристрій, який після натискання кнопки видає шоколадне звірятко, що вгамовує голод, і срібні монети, за які колекціонери ладні віддати цілі статки. Та є інші кнопки цього пульту, які Ґвенді не наважиться використати. Або?..

"Стрілець. Темна Вежа"

Фото: @innaprotsiuk

Роланд був лицарем-стрільцем у рідній країні. Зрада змусила його вирушити в мандри, метою яких став пошук Темної Вежі, де зберігаються відповіді на всі питання. Щоб відшукати потаємний шлях, він має йти слідами загадкового та небезпечного чоловіка в чорному, який сіє смерть та нещастя, воскрешає негідників…

Чи знайде Роланд заповітну Вежу, чи здолає монстрів, які заступатимуть йому шлях, чи подолає чоловіка в чорному?

Читайте також: Форум видавців: 10 гарячих новинок від видавництва "Віват"

"Чотири після півночі"

Фото: @read_chumak_read

Чотири повісті короля жахів в одному виданні: "Ленґоліери", "Таємне вікно, таємний сад", "Бібліотечний полісмен" та "Сонячний пес". Найтемніший час від опівночі до світанку, коли ви залишаєтесь наодинці зі своїми нічними жахами… Найстрашніша збірка новел від маестро горору Стівена Кінга, де він гратиме на ваших фобіях, доторкаючись до найпотаємніших струн підсвідомого… У цій збірці, нагородженій 1990 року премією Брема Стокера, маленькі містечка стануть наче копією людства в мініатюрі, а герої опиняться поряд з потойбічним та жаским, поза нашою здатністю в це повірити. Це буде справді моторошно, і, коли здаватиметься, що ранок близько, виявиться: "Сонце" — це лише модель убивчого фотоапарату…

"Сплячі красуні"

Фото: @ksd_bookclub

"Сплячі красуні" — це дико провокаційна, чудово драматична співпраця батька і сина, яка сьогодні особливо актуальна. 

У майбутньому — настільки реальному й близькому, наскільки це можливо — жінки, лягаючи спати, занурюються в липкий білий кокон. Якщо оболонку, що покриває їхні голови, пошкодити або порушити і розбудити їх, вони стають дикими і неймовірно жорстокими. Коли жінки засинають, то опиняються в іншому, кращому місці, де панує гармонія, а конфлікти трапляються вкрай рідко. Таємнича Євка Блек має стійкий імунітет до сонної хвороби. Чи можна вивчити її медичну аномалію? Або вона демон, якого потрібно вбити? Люди розділилися на ворожі угруповання. Члени одного з них хочуть убити Євку, а другого — врятувати її. Треті, користуючись хаосом, мстяться новим ворогам. Раптово чоловічий світ накриває жага насильства.

Читайте також: П'ять фантастичних книжок для "адреналінових" вихідних

"Містер Мерседес"

Фото: @mylana_k

Поліцейський Білл Ходжес вийшов на пенсію, але спогади про нерозкритий злочин не дають йому спокою. І одного дня він отримує листа від незнайомця. Це послання саме того злочинця, який, викравши мерседес, кілька років тому вбив і покалічив десятки людей.

Тоді Ходжес не зміг вийти на його слід. Ця справа так і залишилася нерозкритою, і докори сумління не давали йому спати. А тепер убивця пише, що наступного разу жертв буде більше. Набагато більше!

Білл, забувши про заслужений відпочинок, спокій і безпеку, повертається на роботу. Може, саме цього і домагався злочинець? Але навіщо?...

"Про письменство. Мемуари про ремесло"

Фото: @book_ko_

Ви хочете писати так, як Стівен Кінг? Тоді ця книжка — ваш підручник! Ця книжка — не просто відверта іронічна оповідь Кінга про його перші літературні потуги та відмови; успіх і славу; згубні звички та їх подолання; страшну аварію 1999 року, яка змусила письменника переосмислити життя; і нарешті, про кохання до Жінки, яка розділяє з ним найбільші радості й підтримує у найгіркіші миті. 

Також перед вами — цінний посібник для авторів усіх жанрів, які хочуть писати краще та вміти "продавати себе": основи стилю, робота з сюжетом і героями, редагування власних творів, шляхи входження на ринок та пошуки своєї ніші. Усе це підкріплене живими прикладами, як треба і не треба робити — включно з ранньою чернеткою власної оповідки Кінга, з авторськими рукописними примітками. Стівен Кінг, інколи сам дивуючись, показує, як сюжети його книжок кореняться в життєвих пригодах і спостереженнях, виростають із геть несподіваних деталей, як автор може брати героїв і події з життя — але й самі придумані ним герої та події готові теж увійти в життя автора зі сторінок його книжок. 

Огляд підготувала Оксана Ускова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-