Goethe Institute відзначили 25-річчя діяльності в Україні

Goethe Institute відзначили 25-річчя діяльності в Україні

Укрінформ
В Києві відзначили 25-річчя діяльності культурного інституту Федеративної Республіки Німеччина Goethe Institute в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Goethe Institute в Україні належить до більших таких інститутів у Східній Європі, налічуючи 90 штатних та запрошених співробітників в усіх сферах діяльності. Ми раді тому величезному інтересу, який проявляє до нас Україна, 750 тисяч молодих людей в Україні вивчають німецьку мову, і з них 10 тисяч- вивчають в нашому інституті або в партнерських центрах. Ми розбудували мережу, до якої входить 15 центрів німецької мови, 17 партнерських шкіл, три культурних товариства, 4 читальних зали і багато інших інституцій, з якими ми проводимо регулярну співпрацю", - зазначила директорка Goethe Institute в Україні Беате Кьолер під час урочистого святкування.

Читайте також: Гриневич сказала, без чого неможлива освітня реформа

Вона розповіла, що в 1993 році діяльність інститут розпочалась в одній з приватних квартир Києва.

Директорка також відзвітувала про найвагоміші проекти за роки діяльності Goethe Institute в Україні, серед яких: Перші Дні культури Німеччини в Україні (2003 р.), вуличний культурний фестиваль "Ігри на вулиці"(2011 р.), Письмова угода про співпрацю з Міносвіти (2013-2014 рр.), співпраця з Національним художнім музеєм України в рамках міжнародного проекту "Машина часу", українсько-німецький "Рік мов".

"В липні 1993 року набрала чинності угода між урядом України та ФРН про культурне співробітництво. Це і було початком того, що ми сьогодні можемо відсвяткувати 25-річчя Goethe Institute в Україні. Те, що лише через вік після встановлення дипломатичних відносин між Німеччиною та Україною було підписано двосторонню культурну угоду і відкрито інститут в Україні, підкреслює те велике значення в своїй зовнішній політиці, що ми надаємо у царині культури та освітньої політики", - виступив Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Ернст Райхель.

Читайте також: На Книжковому арсеналі обрали найкрасивіші видання року

Він також додав, що "навряд чи є хоч один аспект німецько-українського культурного співробітництва,який я міг би собі уявити без Goethe Institute".

На відзначення 25-річчя діяльності організації в Україні запросили співробітників Goethe Institute, дипломатів та усіх партнерів інституту та співорганізаторів проектів .

Захід відбувся у столичній галереї "АртПРИЧАЛ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-