Гриневич сказала, без чого неможлива освітня реформа

Гриневич сказала, без чого неможлива освітня реформа

Укрінформ
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич вважає, що без підтримки вчителів та міжнародних партнерів проведення освітньої реформи в Україні буде неможливим. 

Таку думку вона висловила, відкриваючи міжнародний освітній конгрес "Школа майбутнього - шанси та перспективи" у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас надзвичайно багато роботи, і ми б не впоратися без обов’язкових двох дуже важливих речей - великої наснаги, творчості, любові до професії наших вчителів і підтримки наших колег, які готові ділитися досвідом, допомагати нам”, - сказала Гриневич.

Захід присвячений закриттю Року німецької мови в Україні. “І ось цей рік якраз і є прикладом такої співпраці. Конференції, підвищення кваліфікації вчителів, відкриття німецького цифрового дитячого університету, культурні події, які відбулися протягом року. Підготовка наших вчителів, які будуть працювати у літніх таборах EdCamp. Для нас дуже важливо те, що ви щороку допомагаєте нам в організації та проведенні всеукраїнської олімпіади німецької мови, а також конкурсу вчитель року”, - сказала міністр присутньому на конференції послу Німеччини в Україні Ернсту Райхелю та майже 400 вчителям німецької мови.

Гриневич побажала учасникам конгресу сил та натхнення для подальшої роботи. “Хочу побажати вам мати у собі стрижень, який не дозволить у жодний спосіб зігнутися під тягарем щоденних клопотів, і щоб ви змогли у собі черпати любов до життя, до дітей, до України, до своєї професії”, - сказала вона.

Читайте також: Заборонені слова: Гриневич завернула перевірку підручників через "недолугі приклади"

Участь у заході беруть міжнародні освітні експерти та українські освітяни. Вони протягом дня презентують результати міжнародних досліджень та обговорять актуальні події української освіти. Серед них - орієнтація на компетенції, нові освітні стандарти, вимоги до професійної підготовки та підвищення кваліфікації вчителів, цифрові технології у шкільній освіті тощо.

Організатори конференції: Goethe-Institut в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-