Французькі художники долучилися до українського проекту Blockchain Art Hackathon

Французькі художники долучилися до українського проекту Blockchain Art Hackathon

Фото
Укрінформ
Французькі художники взяли участь в українському проекті Blockchain Art Hackathon, створивши роботи, через які передали своє бачення сучасного цифрового світу та розуміння Blockchain.

Презентація відбулася у Постійному представництві Ради Європи у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що ми зробили, це вперше. Ми стоїмо разом біля витоків абсолютно нового явища – взаємодії України, Києва зокрема, з Ельзасом у сфері цифрових технологій. Ніхто нічого подібного раніше не робив", - наголосив постійний України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Ми подумали, що було б цікаво подивитися іншими очима, іншими категоріями помислити над технологіями bloclchain, бо осмислення технологій породжує ідеологію. Наприклад, Малевич, він же на порожньому місці з’явився. Він виник тоді, коли стару економічну систему змінила нова, а з економіки вже пішла політика, а паралельно з політики прийшло мистецтво", - розповів своє бачення концепції проекту Станіслав Подьячев, керуючий партнер Blockchain Lab, співзасновник Blockchain Art Hackathon.

"Нині ж так само як інтернет змінює життя людей, bloclchain змінює життя людей. Цей феномен потребує певного переосмислення з точки зору художників, Цей проект дозволяє ІТ-шникам і художникам зазирнути у світ один одного", - додав Подьячев.

Художник Крістоф Віно взяв за основу своєї роботи карту Києва. "Я інтерпретував її в чудовий острів посеред океану, на який дуже кортить потрапити, але разом з тим Київ, за моїм задумом, зображений як центр електронних комунікацій та електронних технологій, звідки променями розходяться міжнародні контакти та перспективи налагодження із партнерами по всьому світу", – розповів Віно.

Створюючи свою картину, художник особливим чином наносив на алюмінієвий лист фарби, виготовлені за власними формулами, використовуючи техніку, яка дозволяє при змішуванні на полотні утворювати неповторні візерунки.

Художник Джанго Еторрі (Django Ettori) створив картину-інсталяцію на величезному ватмані, вигнутому у формі вісімки. "Своєю формою картина-інсталяція символізує нескінченність, на ній зображені етапи розвитку людства – від первісних часів до сучасних технологій. Це нескінченність, яка присутня у розвитку людини та людства в цілому. Чорно-біла гамма відповідає бінарній системі, яка є основою цифрових технологій. Протягнуті руки символізують руку Господа, яка простягається до сьогодення, до сучасності", - зазначив художник.

У свою чергу художник П’єр Малло (Pierre Mallo) зобразив на своїй картині відому скульптуру Огюста Родена "Мислитель". "За часів Родена світ був настільки простим, що людина могла легко збагнути все те, що відбувається навколо, навіть науки були досить зрозумілими. Але зараз ми живемо в час, коли існують речі, які здаються зовсім незрозумілими. Вони просто проходять повз нас. Зокрема, це все далі стосується технологій, які нас оточують. Це не негативно, не позитивно. Ці процеси лише ставлять перед нами питання, примушують задуматися", - пояснив задум своєї картини Малло.

Читайте також: Перша дитяча інтерактивна книжка про мистецтво побачила світ

Як повідомлялося, Blockchain Art Hackathon – це перший і єдиний подібний проект, на якому художники можуть за допомогою створення арт-об'єктів показати власне бачення технології blockchain, її впливу на світ сьогодення і майбутнього. До Страсбурга проект вже був представлений у Парижі, Люксембурзі, Брюсселі, Амстердамі, Берліні та Празі. Наразі ведуться перемовини про представлення проекту в Барселоні, Берліні, Роттердамі та Дубаях. Фінал проекту відбудеться у Києві 6 жовтня. Подати заявку на участь у відбірковому турі можна на сайті проекту. 

Фото: Ольга Будник/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-