Нацрада пропонує ВР запровадити санкції за гастролі українських артистів у РФ

Нацрада пропонує ВР запровадити санкції за гастролі українських артистів у РФ

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення пропонує запровадити штрафи або кримінальну відповідальність для українських артистів, що гастролюють на території держави-агресора. 

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій головою Національної ради Юрієм Артеменком під час засідання 11 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Законодавці могли би розглянути й застосувати світову практику щодо впливу на вітчизняних виконавців, які ведуть концертну діяльність у країні, що визнана агресором. Це можуть бути штрафні санкції або кримінальна відповідальність для них. А телерадіоорганізації могли би бути зобов'язані обмежити участь таких артистів чи діячів культури в ефірі, можливо, на певний період. У такому разі національний регулятор отримає реальні важелі впливу на мовників", - сказав Артеменко.

Читайте також: Нацрада хоче прописати чіткі критерії кіно з "русским миром"

Він зазначив, що до Нацради надходять звернення - і поштою, і через соціальні мережі та ЗМІ, - що стосуються виступів українських артистів, які активно гастролюють у Російській Федерації. У цій ситуації регулятор не має жодних важелів впливу на телерадіоорганізації, бо закон взагалі про це нічого не каже. У цьому випадку будь-яка дія Нацради на обмеження буде оскаржена в суді, і шанси відстояти позицію, яка може бути зрозуміла з погляду етичних стандартів, але немає юридичного підгрунтя, рівнозначні нулю.

"Тому ця ситуація може бути вирішена лише в законодавчому полі", - наголошується в заяві. 

З повним текстом документа можна ознайомитися на сайті Нацради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-