Нацрада застерегла

Нацрада застерегла "TV1000 Русское кино" від порушень українських законів

Укрінформ
У зв’язку з виявленими порушеннями законодавства України телеканалом "TV1000 Русское кино" Нацрада звернулася до дистриб’ютора цієї іноземної програми компанії "Viasat Ukraine" із проханням попередити мовника про необхідність їх усунення.

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

"Моніторингом регуляторного органа в ефірі телеканалу зафіксовано трансляцію фільмів "Параграф 78" (3 лютого) і "Ирония любви" за участі І. Охлобистіна (8 лютого).  Державні посвідчення на право розповсюдження і демонстрації в Україні на ці твори скасовано Державним агентством з питань кіно", - йдеться у повідомленні.

Телеканал "TV1000 Русское кино" перебуває під юрисдикцією Швеції, яка є країною Європейського Союзу і стороною Європейської конвенції про транскордонне телебачення. Тому Національна рада звернулася до дистриб’ютора з проханням повідомити правовласників телеканалу про виявлені факти порушення українського законодавства та необхідність вжиття заходів щодо припинення демонстрації фільмів за участі акторів, що входять до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, та фільмів, вироблених фізичними і юридичними особами держави-агресора та/або вперше оприлюднених після 1 січня 2014 року.

У разі ігнорування вимог українського законодавства Національна рада на підставі частини другої статті 24 Європейської конвенції про транскордонне телебачення буде змушена розглянути питання щодо тимчасового припинення ретрансляції іноземної програми "TV1000 Русское кино" на території України.

Фото: Dailymotion

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-